Home » Alle activiteiten » Het Alles is Noord Feest 2023

Activiteiten

Evenement
Evenement

Kom 3 september naar Het Alles is Noord Feest in het Noorderpark! Een dag vol live acts, muziek, vermaak en vertier. Met een breed scala aan bijzondere talenten en artiesten uit Noord. Luieren, picknicken, flaneren en sjansen. Ouderwetse Noordse gezelligheid. Rondstruinen, smikkelen en bewonderen op de markt. Buurten met je overbuur. Toffe kinderactiviteiten. Buiten spelen, eten, drinken en dansen voor jong en oud. Een groot feest met alles uit Noord!

Datum: Zondag 3 september 2023
Tijd: 13.00 – 20.00 uur
Locatie: middenin het Noorderpark, Westelijk/Volewijck deel
❤ GRATIS ENTREE ❤

Kom je kijken, struinen, dansen, sjansen, spelen, optreden?
Hoe meer mensen meedoen hoe meer feest. Zegt ’t voort!

Wie doen er mee?

Van ome Jan, buurtvader Mo en de buurvrouw op de hoek tot Bekende Noorderlingen (BN’ers 😉 die hier opgegroeid zijn en Noord voor altijd in hun hart hebben gesloten. Jeweettoch! Wil je optreden, mee doen of mee helpen? Tof! Geef je op! Het Alles is Noord Feest is een feest van alle Noorderlingen voor alle Noorderlingen. Kom optreden, een kraampje bestieren, mee helpen voor en achter de schermen. Bijna alles mag, als het maar leuk is. Zo is het ook maar weer ‘s!

Podium Noord

13:00 Opening door Charley Mokum (ADM / Het Groene Veld)
13:05 Het Noorder CollectiefNederlandstalige blues
13:45 Xandra AllegroAmsterdamse volksklassiekers
14:00 Bohemian SouldiersSwingende songs, theatrale circusballades, met jazz, reggae en balkan invloeden.
14:40 Jaime van DijkLekker swingen en meezingen aan de Nederlandse costa del sol.
15:00 Nieuwendammer ShantykoorMuzikale zeemansreis vol vreugde en verdriet
15:40 Patrick BakkerAmsterdamse Medley, zing maar mee!
16:00 Esther LagendijkStadsdeel Amsterdam-Noord draagt het feest een warm hart toe, de stadsdeelhouder houdt een praatje op het podium.
16:15 Mohamed Al Tayeb & The Nubans – Afrikaanse reggae, pop en woestijnblues
17:00 Gooise Willem en Kleinzoon Ryan – Willem Mokum, maar in Noord staat hij bekend als Gooise Willem.
17:20 Barry Black & The Black Berries –  Glorious Gospel, Rhythm & Blues, Chique Chansons, Rock & Roll & Rockabilly, Stevige Soul en zowel Country áls Western. Denk aan Johnny Cash, Tom Waits, The Blues Brothers, Randy Newman, Chuck Berry en Wilson Picket.
18:00 George Ebeltjes aka de enige echte Amsterdamse Elvis Nederlandstalige klassiekers
18:20 Cuarteto Rambaua – Cubaanse & Latijns-Amerikaanse  ‘clave’
19:15 Groovention – Oldskool disco, Soul en Trafassi. From here to eternity!

‘t Anker

Gooi je anker uit bij Buurthuis ‘t Anker en Spin voor ouderwets Noordse gezelligheid. Zet je beste mattie of je bonus opa schaakmat, oefen je linedance moves. Drink een bakkie koffie met een verse stroopwafel. Of maak de dag speciaal met een patatje, kroket, frikandel.

Podium Plus

13:05 Entre Los Arcos Flamenco fusion
13:40 De Kraters – Analoge synthpunk uit de vroege 80’s.
14:05 Odai AlHayek – Neemt je mee op een reis door het Midden Oosten
14:50 Dance Connects – dansworkshop
15:10 Said Hassan Agha – Sitar en tablar mix van Afghaanse en Indiase muziek
15:55 DJ AKI en DJ Dave – Doorgedraaide Noord gestoorde DJ battle
16:25 André Lunenborg – Nederlandstalige knallers
16:40 Silicå – grungerockpunkband
17:15 The Shaggy Greys – Folk-Rock-Reggae met een tikkie Soul en een heleboel Groove.
18:00 Earth Works Amsterdam feat. Rapha Pico and special guests – Showcase van dit onafhankelijke Reggae & Dub platenlabel. Irie irie, ya man!

Dansvloer – bij ‘t Rosarium

13:15 – 13:45 Dance ConnectsDance Connects geeft een dansworkshop! Leef je uit in een mix van muziekstijlen, zoals modern, urban, latin en jazz. Ervaring is niet nodig, doe mee! Bedoeld voor iedereen van 50 tot 100+, maar als je jonger bent, en ook zin hebt in een dansje, doe dan gerust mee.
14:00 – 16:00 DanspaleisTankstation van levensvreugde, voor jong en oud! Neem je vriendin, opa, vader of buurvrouw mee uit dansen!
16:00 – 17:30 Salsa Club Amsterdam Noord (SCAN)- gratis Salsa Workshop! DJ Pedro draait een opzwepende mix van Salsa en Bachata met een vleugje Kizomba en Merengue. Feelgood dancing!
17:30 – 19:00 Hiphop Tempel – Battles en jams spektakel! Freestylers!

De Alles is Noord Markt

Noorderlingen verkopen handgemaakte en tweedehands spullen en kleding voor zachte prijzen. Je kan het zo gek niet bedenken, of je vindt ‘t!

Kleedjeskindervrijmarkt 

Op de kleedjesmarkt verkopen kinderen hun speelgoed, boekjes en spelletjes, of vertonen zij hun kunsten en dansjes. Wil je meedoen met de kindervrijmarkt? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Dan mag je gratis meedoen. Neem je eigen kleedje mee..! Wel graag aanmelden. > Gratis deelname, meld je hier aan

Kinderprogramma 13:00 – 18:00 uur

Voor kinderen is er – naast de kleedjesmarkt – nog veel meer te doen en te beleven…! Bij Noordjes Kinderkunst kan je van 13:00  tot 15:00 uur een workshop ‘leuk je te ontmoeten’ doen bij de Feestmakerij. Bij Lijmlab kan iedereen meebouwen aan mobiles en een meeegalange knikkerbaan. En wil je leren interviewen en filmen en ben je nieuwsgierig? Ga op pad als VideoReporter, een project van NurLimonade Media in samenwerking met Stichting Wijsneus. Bij het Ankerveld verzorgen de Florakokjes allerlei speelmogelijkheden. Knutselen met fruit en een zwembad vol knuffels. Speeltuinvereniging SPIN Bloemenkwartier staat bij de speeltuin bij ’t Anker, kids kunnen daar meedoen aan Oud Hollandsche Spelen en snoepen van een heerlijke suikerspin. Zaalvoetbalvereniging VNS United verzorgt van 14:00 tot 17:00 een Voetbalclinic voor jongeren op het veld schuin tegenover ’t Anker. Of luister naar verhalen met Maaike bij De Verhalenbus!

Buurtkeukenpleintje

Op de Alles is Noord Markt richten we een speciaal plein in met kramen voor thuiskoks uit Noord! Zij laten proeven wat voor geweldige koks Noord in huis heeft. Saskia en Bas van Kookpunt De Hoop helpen iedereen op weg met de (voor)bereidingen.

Vrijwilligers & medewerkers & andere helpende held(inn)en

Feestmakers, verenigt u! Sluit je aan bij het Alles is Noord Feestteam en help om er met z’n allen een bijzondere dag van te maken voor alle Noorderlingen. We zoeken vrijwilligers die willen helpen bij het begeleiden van activiteiten, bijvoorbeeld op de markt, achter de bar, en zorgen dat het terrein schoon blijft. Barbeesten, decorbouwers, runners, podiumtechniekers, locatiemanagers, flyeraars, manusje van alles, en een marktmeester, om er een paar te noemen. Je krijgt er wat knaken voor, een berg gezelligheid en een hoop blije gezichten. Kom jij ons helpen? Gezellig!
> Ja ik doe mee!

En meer…!

Allerlei buurtorganisaties, sociale initiatieven, culturele organisaties en ondernemers laten zich zien tijdens Het Alles is Noord Feest. Houd de socials in de smiezen…! 

Volg al het nieuws over Het Alles is Noord Feest via:

Facebook event Het Alles is Noord Feest
Facebookpagina Noorderpark Leeft
Instagram Noorderpark Leeft
Instagram Het Alles is Noord Feest

Vele handen…!

Het Alles is Noord Feest is een feest van en voor Noord, georganiseerd met dank aan alle deelnemende organisaties, buurthuizen, en buurtbewoners uit Amsterdam-Noord. Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van VSB fonds, Stichting Hulp na Onderzoek, RCOAK, Evenementenfonds Amsterdam, en Stadsdeel Noord van gemeente Amsterdam.