Over Stichting Noorderpark

Stichting Noorderpark staat voor een groen en verbindend park. Een plek waar iedereen kan ontspannen of bewegen. Waar ruimte is voor creativiteit en verrassende ontmoetingen. Dit doen we samen met de buurt. Samen maken we het park!

De stichting is een kleine organisatie die verbindingen legt tussen de bewoners en organisaties in en rond het park. Regelmatig vinden er laagdrempelige activiteiten plaats. Daarnaast is iedereen welkom om mee te praten over het gebruik van het park of om zelf een activiteit te organiseren, mogelijk met gebruik van de Parapluvergunning. De stichting trekt samen met bewoners op om deze initiatieven tot een succes te maken en biedt daarbij de nodige ondersteuning in organisatie en publiciteit.

Allerlei evenementen voor en met de buurt
Sinds 2007 organiseert de stichting allerlei evenementen voor en met de buurt zoals de Noorderpark Spelen, Parkmarkt, Noorderparkfestival, Het Alles is Noord Feest, en Kerstmarkt. Ook kleinschalige activiteiten van Heel Noorderpark Beweegt, de Parkschoonmaak, Natuurwerkdag, Zomerconcerten en Lichtspeurtocht trokken veel Noorderlingen naar het park. Ondernemerschap is gestimuleerd met het Ondernemend Collectief. Hieruit zijn nieuwe initiatieven ontstaan en werden krachten gebundeld voor projecten als Parkdirecteur voor één dag, de Parkmarkt-makerseditie en de Buurtcamping.

Samen zorgen we voor onverwachte ontmoetingen, verwondering bij een optreden, gezonde fysieke inspanning, liefde voor de medemens, startend ondernemerschap of het ontwikkelen van een vaardigheid. We bieden ruimte aan spelen, leren, creativiteit, groene vingers, ondernemerschap, ontmoeten en een gezonde leefstijl. En aan rust en ongestoord genieten van deze groene vrijhaven!

Ontstaan van Stichting Noorderpark
Sinds 2008 is de Noorderparkkamer een bekend fenomeen in het park voor kunst, cultuur en ontmoeting. Het houten paviljoen is uitgegroeid tot een bloeiende ontmoetingsplek met grote aantrekkingskracht op de omgeving. Door gebrek aan financiële middelen voor de programmering is de Kamer in 2016 gestopt. Stichting Noorderpark bleef aan voor alle activiteiten en verbinding in het park. De stichting vond in café-restaurant Pompet een passende parkpartner voor de gewenste kleinschalige horeca.

Kernteam

Het team van Stichting Noorderpark stelt zich voor:

Maike Vernooij
Maike Vernooij
Directeur
Maike is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van Stichting Noorderpark: van fondsenwerving en boekhouding tot contracten, verzekeringen en jaarverslagen. Zij zet de grote lijnen uit en is het eerste aanspreekpunt voor het bestuur. Ook helpt zij bij het realiseren van activiteiten.
Geertje van Berlo
Geertje van Berlo
Communicatie en PR
Geertje informeert iedereen over activiteiten en wat er allemaal mogelijk is in het Noorderpark. Op de website, in de nieuwsbrief, in media zoals Nieuwsblad Amsterdam Noord, posters, flyers en sociale media. Zo zie je altijd wat er te doen is.
Jasper Harlaar
Jasper Harlaar
Buurtverbinder
Jasper is er voor de buurt! Hij helpt bij het organiseren van diverse activiteiten in en om het park. Hij gaat aan de slag met ideeën en initiatieven uit de buurt en denkt mee over het nog leuker en aantrekkelijker maken van deze prachtige, groene plek. Een verbinder dus. Tot ziens in het Noorderpark!
Rita Gemerts
Rita Gemerts
Opleider vrijwilligers Noorderpark
Rita is als actieve buurtbewoner en sportondernemer verantwoordelijk voor het scholingsaanbod. Zij leidt onze vrijwilligers op tot assistent activiteitenbegeleider. Al jaren is zij de spil bij allerlei sportactiviteiten in het park. Noorderpark Spelen en Heel Noorderpark Beweegt wist zij tot een groot succes te maken.
Karin Lindenhovius
Karin Lindenhovius
Verhelderaar & Gids plan van aanpak
Karin helpt om de plannen van het Noorderpark voor de lange termijn helder te verwoorden en concreet te maken. Ze onderzoekt wat we allemaal moeten doen om onze plannen te realiseren, welke verschillende mogelijkheden we daarvoor hebben en adviseert over de beste keuzes voor het park. Ze gidst en voert uit en da’s superhandig, want het Noorderpark is continu in beweging!

Bestuur

Stichting Noorderpark wordt geleid door een bestuur dat bestaat uit bewoners uit de wijken rondom het Noorderpark, te weten:

  • Wigger Verschoor (voorzitter)
  • Pieter van der Pot (penningmeester)
  • Peter Dortwegt (secretaris)