Parkbericht

16/05/2018

Woensdag 16 mei was er weer een leuke activiteit in het Noorderpark: vlak naast de natuurspeeltuin hebben zo’n 18 buurtbewoners, ouders en kinderen onder begeleiding van Melvin een bloemige moestuin aangelegd!

Organisatie, foto’s en verslag door Mirjam de Jong

Om 14 uur verzamelden we, zittend in een kring op het gras terwijl Melvin met iedereen besprak wat het idee was en inbreng vroeg over de indeling van het terreintje. Uiteindelijk bedachten we een indeling met paadjes, zodat je overal goed bij kunt om onkruid weg te halen en water te geven maar ook zodat je leuk zigzaggend heen en weer kunt lopen. Bovendien ziet het er nu van bovenaf uit alsof het een groot blad is en de paadjes zijn de bladnerven.
Melvin noemde namen van diverse zaden en bloemen, soms bekende en soms zeer onbekende namen.

Toen de indeling was gemaakt gingen we aan de slag: paden harken en aanstampen, stokken als herkenning aan het begin van de paadjes plaatsen.
Sla, venkel, ui en viooltjes (ook eetbaar en lekker vrolijk in je zelfgemaakte ijs!) verder keurig in gegraven gaten geplant, pompoenzaden, goudsbloemzaad en divers bloemzaad kreeg een plek en toen de stok-constructie voor de bonen klaar was werden aan de voet van de bamboestokken bonenzaden geplant.
Alles nog even goed watergeven en daarna bijkomen en genieten van limo, sap en koekjes.

Er werd ook heerlijk gespeeld en we hadden fantastisch weer. En we hebben nog even eksters en kauwen weggejaagd want die vonden het wel een interessant terrein. Misschien moet er bij de Gele Pomp een keer een vogelverschrikker gebouwd worden…😊

En.. regelmatig terugkomen voor een picknick en tegelijkertijd de planten en beginnende bloemen water geven en…op de buurtcamping in juli samen soep koken en sla oogsten!

.

Foto gallery