Parkbericht

25/01/2015

Afgelopen donderdag heeft portefeuillehouder Saskia Groenewoud deze website officieel gelanceerd tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle partners en initiatiefnemers. Hierbij het persbericht.

Lokale betrokkenheid zorgt voor een levendig Noorderpark
Noorderpark doet het anders

Het Noorderpark was jarenlang een verborgen schat in het hart van Amsterdam-Noord. Door creatieve plekken als de Noorderparkkamer, Noorderparkbar, de Roze Tanker en Gele Pomp kwam het park tot leven. Deze dynamiek wordt nu uitgebreid met initiatieven van buurtbewoners en ondernemers. Tijdens de lancering van de nieuwe website Noorderpark.nl kwamen deze week vele partners bijeen. Zij programmeren en bouwen zelf aan een eigenzinnig stadspark van de toekomst. Een park waar iedereen zich thuis voelt en elkaar ontmoet. Waar mensen niet alleen consumeren, maar vooral iets nieuws voortbrengen, onder het motto: Wij maken het park!

Tijdens de feestelijke lancering presenteerden de initiatiefnemers hun plannen voor 2015: picknickbanken en fitness-apparaten; kinderen die koken en knutselen in de Noorderparkkamer; stoere jongerensport bij de Roze Tanker; een groot festival en een paviljoen met gerecycled plastic; groenbeheer door leerlingen van het Clusius College; community-art projecten bij de Noorderparkkamer en kinderworkshops bij de Gele Pomp. Ook kwamen de condities aan de orde die nodig zijn voor deze nieuwe dynamiek, zoals een parapluvergunning van de gemeente om de evenementen soepel te organiseren. Bedrijven wordt de kans geboden hun merk, dienst of product op betekenisvolle wijze aan het park te verbinden.

In 2013 werd de stichting Noorderpark Trust opgericht met als doel omwonenden actief te betrekken bij het ontwikkelen van het Noorderpark. Nieuwe coalities werden gesmeed en spontane ideeën dienden zich aan. Bestuurder Stadsdeel Noord/portefeuillehouder Saskia Groenewoud: ‘De samenwerking met bewoners, ondernemers en bezoekers van het park is nodig om een verbindend park tot stand te brengen. We moeten elkaar versterken, vinden en vooral elkaar begrijpen. Dat is de kracht voor een levendig Noorderpark.’

Alle ideeën voor een nieuw Noorderpark zijn vanaf 23 januari te volgen op de website: www.noorderpark.nl
Bewoners kunnen zelf hun idee voorleggen via: goedidee@noorderpark.nl