Parkbericht

21/01/2015

2015 is het jaar om WASTED te worden. Bij CITIES bedoelen we daarmee dat we gaan experimenteren met het op buurtniveau inzamelen én verwerken van plastic afval. Dat gaan we doen in ons nieuw te bouwen laboratorium in Villa Clusius in het Noorderpark.

IMG_0988

In het WASTED Laboratorium wordt plastic afval uit de buurt verwerkt tot WASTED BLOCKS: plastic bouwblokken die we tijdens workshops samen met buurtbewoners en scholieren produceren. De WASTED BLOCKS kunnen worden samengevoegd waardoor er verschillende objecten uit gemaakt worden voor de buurt. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken of bankjes in het park! Door middel van intensieve samenwerking met buurtbewoners, scholen, buurtorganisaties en lokale ondernemers zullen we zoveel mogelijk buurtbewoners betrekken bij het inzamelen van plastic.

Van 12 tot 16 januari kwam de WASTED Design Club samen, bestaande uit drie talentvolle jonge ontwerpers: Bastiaan Tolhuijs van NEWASTE, industrieel ontwerper Alexander Wiefel van The Noun Project, en Process Design specialist Roos Meerman, die de New Material Fellowship 2014 won. Ze werkten samen in de Noorderparkkamer om geïnspireerd te raken door de buurt en elkaar met als doel een uiteindelijk ontwerp voor het WASTED Block. De focus deze week lag op experimenteren met materiaal om te onderzoeken welke soorten plastic afval de buurt produceert, welke soorten plastic hiervan geschikt zijn om op een duurzame manier te recyclen, hoeveel en welk materiaal nodig is om het Block te produceren en natuurlijk het design van het WASTED Block. De designers zijn tot een aantal ontwerpen gekomen waarvan het meest geschikte ontwerp is uitgekozen om in maart verder mee te experimenteren.

Wil je op de hoogte worden gehouden van het project en weten hoe je in de toekomst je plastic bij ons kunt inleveren? Schrijf je dan in voor de CITIES nieuwsbrief.

 

IMG_1040

IMG_1023

 

 

 

Foto gallery