Parkbericht

Vanaf April gaat Amsterdam Noord plastic inzamelen voor WASTED. Om dit allemaal in goede banen te leiden hebben wij jouw hulp nodig!

We zijn op zoek naar ambassadeurs voor WASTED. Dit is je kans om bij te dragen aan het eerste buurtlaboratorium voor plastic afval upcycling en er samen met ons voor te zorgen dat iedereen de waarde van plastic leert waarderen!

WASTED is een initiatief voor het inzamelen en verwerken van plastic afval op buurtniveau in het Noorderpark, in Amsterdam Noord. Het WASTED Laboratorium in het Noorderpark biedt plaats aan design en co-creatie workshops voor buurtbewoners, waarbij van plastic afval nieuwe materialen worden geproduceerd en gebruikt om WASTED Blokken van te maken. Met deze blokken worden vervolgens nieuwe, handige objecten voor de buurt gebouwd. Denk bijvoorbeeld aan plantenbakken of bankjes voor in het park.

De inzameling van het plastic afval vindt plaats door middel van ons mobiele inzamelpunt– een verbouwde Bakfiets. Dit inzamelpunt zal op verschillende buurtevenementen gedurende lente en zomer 2015 aanwezig zijn, onder meer wekelijks op de Van der Pekmarkt op zaterdag. Daarnaast wordt de bakfiets gebruikt om plastic afval op te halen bij bewoners en bedrijven in de buurt.

Als ambassadeur maak je deel uit van de kerngroep van WASTED en help je ons met:

– De wekelijkse plastic inzamelrondes in de Noorderparkbuurt op de bakfiets
– Het bouwen van WASTED blokken uit plastic afval in het laboratorium
– Het delen van het verhaal van WASTED met zoveel mogelijk buurtbewoners
– Het voorlichten en inzamelen van plastic op de Pekmarkt op zaterdag

Wat verwachten we van jou?

– Je bent vanaf April regelmatig beschikbaar op maandagavond, dinsdag, zaterdag en zondag
– Je wilt een van de gezichten van WASTED worden
– Je houdt van fietsen
– Je wil net zo graag als wij dat WASTED een succes wordt!

We horen graag van je; schrijf snel naar Barbara@citiesthemagazine.com met een korte motivatie of vragen!

Foto gallery