Parkbericht

24/06/2019

Behoefte om meer buiten zijn? Of lijkt het u leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Kom dan wandelen in het Noorderpark!

Elke dinsdagochtend, weer of geen weer, wordt er van half 11 tot half 12 gewandeld in het Noorderpark door een groepje vrouwen en mannen van alle leeftijden. Op een rustig tempo doorkruisen we al babbelend het park onder begeleiding van een vrijwilliger en wordt er regelmatig stilgestaan bij wat er groeit en bloeit. De ene keer is dat de prachtig bloeiende keizerskroon, de andere keer de halsbandparkiet of de gewone paardenbloem.  Afhankelijk van de groep bezoeken we soms ook de groengebieden in de omgeving.

Wandelen in het Noorderpark is gezellig, gezond en leuk! Iedereen is van harte welkom, als wandelaar, maar ook als begeleider (ervaring of kennis van de natuur is mooi meegenomen maar geen vereiste).

Deelname is gratis en vrijblijvend, aanmelden is niet nodig, u komt wanneer u wilt. De wandeling start om stipt half 11 bij Buurtvereniging Bloemenkwartier aan de Wingerdweg 260B in Amsterdam Noord.

En voor wie wil: na het wandelen drinken we nog een kopje koffie of thee bij het Bloemenkwartier (voor eigen rekening: thee 50ct, koffie 1 euro).

Nog niet overtuigd?

Bedenk dan dat buiten zijn in de natuur:

  • lichaamsbeweging eenvoudiger maakt – het schijnt dat de kleur groen van bomen, gras en andere planten in de natuur beweging gemakkelijker laat lijken
  • je hersenfunctie lijkt te verbeteren – om te beginnen kan het buiten zijn de concentratie verhogen
  • je vitamine D-inname bevordert
  • wandelen in de natuur je kan helpen langer fit en gezond te blijven
  • stress kan verlagen, en
  • een positief effect kan hebben op je stemming

Tot dan!