Parkbericht

27/02/2017

Het Vurig Winterfeestje was een warme afsluiter van de winter. Met een prachtig houten bouwwerk, fakkels, marshmallows, crêpes, minjonkachels, bbq, hottub en goeie muziek was het een warm en gezellig samenzijn. Laat het voorjaar nu maar komen!

Gelukkig bleef het droog, dus op het veldje naast de Gele Pomp kon er lekker worden getimmerd. Naast de grote houten figuur zijn er vliegtuigen, auto’s en vele andere bouwwerkjes gemaakt.

Als je moe was van het timmeren kon je een heerlijke crêpe (lijkt op een pannenkoek, maar dat is het dus niet!) kopen, en ondertussen werd er binnen door de kinderkoks van Bijtanken gewerkt aan enorme salades, gepofte aardappels, bieten en kip en worst voor op de bbq. Zelf kon je broodjes en marshmallows bakken boven het vuur.
Binnen werd de boel vervolgens aan kant gemaakt voor een optreden van de Pretty Girls, die een vlammend optreden hadden voorbereid.

Bij Nancy Wiltink kon je met het verzamelde kaarsvet uit de buurt een fakkel maken, waar we later een spannende fakkeltocht mee maakten. Aan de overkant, bij de Roze Tanker vertelde Nancy een verhaal over hoe ze vroeger in Ierland poppen verbrandden. Daarna zorgde Michael Vatcher voor een verrassing: ineens klonk er een magisch geluid van brekend glas. Het bleken metalen buisjes te zijn die een prachtig geluid gaven als je ze liet vallen: een verrassend muzikaal vuurwerk.

Terug bij de Gele Pomp besloten we vanwege de iets te harde gure wind dat het onverantwoord was om het houten bouwwerk in de brand te steken. Gelukkig waren er wel de pijpkachels en de verwarmde biertafel van Marcel (www.dups.nl) en natuurlijk de hot tub. Wat een feest was dat! Lekker in je ondergoed of zwembroek het warme water in.

Even na zeven was de brandweer er, en mocht je een kijkje in de auto nemen. Om acht uur begon de band Klezmagic aan hun optreden, waar de vlammen vanaf spatten. Er werd gedanst door jong en oud en toen hun set erop zat was er gelukkig nóg een band: Poppourri! Zij speelden hun deuntjes voor een opgewarmd publiek en zorgden voor een goeie afsluiter terwijl de hot tub ondertussen ook ontdekt was door de volwassenen. We kijken terug op een warm samenzijn dat we graag nog eens doen, en dan met minder wind. Tot de volgende keer!

Voor nog meer foto’s en filmpjes, kijk op Facebook.