Parkbericht

Van 20 t/m 24 augustus organiseert Ray-action de Fietsles-vijfdaagse; een week intensieve fietsles vanuit het Noorderpark. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die willen assisteren!
Het doel van de fietslessen is om volwassenen en kinderen veilig te leren fietsen in een week. Zij krijgen 2 uur per dag les aan de hand van het leerplan BIKING4U. De Fietsles-vijfdaagse is voornamelijk bedoeld voor mensen met een stadspas. Het doel is het vergroten van de zelfstandigheid. Men kan meer en verder van huis af zonder hoge reiskosten. Daarnaast wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd.
De taak van de fietsassistent is het ondersteunen van de deelnemers bij de oefeningen die ze krijgen aangereikt. Persoonlijke aandacht, stimuleren, motiveren en creëren van een veilige leeromgeving zijn hierbij belangrijk.
Welke kennis en vaardigheden zijn nodig?
Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal, je kunt fietsen en je hebt  kennis van de verkeersregels. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, geduld en doorzettingsvermogen. Je bent bereid je in te zetten voor de medemens en hebt respect en begrip voor andere culturen. Je beschikt over observatievermogen en je staat open voor samenwerking.
Wat krijg je er voor terug?
Alle assistenten worden uitgenodigd op donderdag 16 augustus van 11.00 – 12.00 uur in de Roze Tanker in het Noorderpark, voor een kennismaking met de coördinator en aanvullend informatie.
Tijdens de fietsweek wordt elke dag een gezonde lunch verzorgd. Per dag krijgt men een cadeaubon van € 5,00.
Mensen helpen met het leren fietsen geeft voldoening. Om hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid te zien groeien geeft een dankbare uitkomst. En, wie weet, hou je er een fietsmaatje aan over!
Informatie/aanmelden
Data: Maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus 2018 – NB assisteren kan op één of meerdere dag(en).
Tijd: 9.30 – 15.30 uur
Locatie: de Roze Tanker in het Noorderpark, tegenover Leeuwarderweg 84
Aanmelden: Rita Gemerts, tel. 06 44 300 455 of info@ray-action.nl