Parkbericht

09/01/2018

Op 14 december 2017 was er een bewonersavond in de Gele Pomp. De opkomst viel wat tegen, maar met de mensen die er waren hebben we een goede avond gehad, die behoorlijk wat heeft opgeleverd.

We begonnen met een korte introductie door Elien van Helden, aanjager buurtinitiatieven, gevolgd door een presentatie van de werkwijze van de Noorderpark Trust en beeldmateriaal van de evenementen van 2017 door Simon van Dommelen, kwartiermaker Noorderpark Trust. Daarna is 2017 geëvalueerd aan de hand van 3 vragen: Wat ging er goed? Wat ging er niet goed? En wat zijn je ideeën en suggesties die we kunnen meenemen voor volgend jaar? Tot slot heeft Daan Vonk van de Gele Pomp verteld over de plannen van de Parkbar en Rita over de sportactiviteiten.
Hier onder volgt de opbrengst van de evaluatie:

Wat er goed ging:
Het park zelf! We hebben een prachtig park dat al een evenement is op zich. Het wordt zeer gewaardeerd dat er meer aandacht is voor bomen en natuurlijke begroeiing. Overall is de groenvoorziening verbeterd, dus complimenten voor Melvin Stigter.
De parkmarkt werd genoemd als succes, zo ook de opening van de Parkbar op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag.
Verschillende mensen noemden de Noorderpark Spelen als succesnummer, die trokken een gemengd publiek en zijn zeker voor herhaling vatbaar. Ook de Kwiekroute en de wandel-, sport- en beweeggroepen van Rita zijn genoemd als positieve elementen in het park.

Wat er niet goed ging:
Er is nogal wat kritiek op het onvoorzichtig omgaan met het gras in het park. Het wordt beschadigd door Pantar en de marktmensen. De drainage van het park laat nogal te wensen over, en men heeft last van auto’s in het park en brommers en lawaai. De verlichting in het park langs het kanaal is regelmatig stuk en er is een wens voor meer prullenbakken, oa aan de picknickbanken. Ook is er behoefte aan betere communicatie over wat er in het park gebeurd. De website en de posters zijn niet genoeg.

Ideeën en suggesties voor volgend jaar:
Er is geopperd om koningsdag activiteiten te organiseren aankomend jaar. Het zou interessant zijn om wandel- en informatieroutes te creëren in het park en bordjes op de bomen zodat je weet wat er allemaal groeit in het park. Er is een idee om een roeiclub te starten en het strandje aan het kanaal moet in ere worden hersteld. Het zou leuk zijn als er horeca kwam met een terras aan het water.
Er zijn twee ideeën voor nieuwe paden in het park: Een pad aan de westkant van de struiken langs de Buiksloterweg (tegenover het zwembad) en een voetpad over de kruin van de dijk, langs de Buiksloterweg. Ook is gesuggereerd om alle olifantenpaadjes te voorzien van houtsnippers. Kleinschalige concertjes, optredens van bandjes uit Noord zouden worden gewaardeerd en tot slot is er een idee om te abseilen van de nieuwe brug, en om glijbanen te maken bij de voormalige Noorderparkbar.

We danken de aanwezigen voor hun input en zullen deze voor zover deze de fysieke aspecten van het park betreffen delen met het Stadsdeel. Verder voelen we ons aangemoedigd opnieuw de Noorderpark Spelen te organiseren, bekijken we wat we kunnen doen ter verbetering van de informatievoorziening en zorgen we dat de partners op de hoogte zijn van het bovenstaande, zodat we volgend jaar een nóg mooier, levendiger park hebben en minder ergernissen.

Het hele jaar door kunt u ideeën en suggesties mailen naar goedidee@noorderpark.nl, ook als u iets wilt organiseren in het park.

Foto gallery