Parkbericht

Wereldse Muziek in het Noorderpark – 3 juli 2022
Verslag van het Symfonisch Harmonieorkest

Dit jaar trad ons Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam weer op in het Noorderpark, deze keer met een werelds concert!

Ons orkest, welke is opgebouwd uit een multiculturele mengelmoes van leden, had voor deze gelegenheid een repertoire ingestudeerd met prachtige muziek met Japanse, Arabische, Franse (met een heuse accordeoniste om de Franse sfeer te verhogen), Spaanse en Nederlandse invloeden. Heel bijzonder was een traditioneel Oezbeeks volksmuziekstuk dat normaal op ‘Duduk’ wordt uitgevoerd maar nu op kwarttonen-trompet werd gespeeld door ons eigen harmonielid Igor Iofe.

Een ander hoogtepunt was het samenspel met de Turks-Amsterdamse muziekleraar Burak Dolutas. Wij konden hem begeleiden terwijl hij op zijn Saz, een speciale gitaar met zijn oorsprong in het nabije Oosten, soleerde en hij de specifiek oosterse klanken kon laten horen. De stukken welke hij ten gehore bracht vertelde het publiek hoe belangrijk het is om het milieu te sparen en wat onze aarde ons geeft.

Het weer was prima en zeker enkele honderden buurtbewoners kwamen bijeen om te luisteren naar de klanken welke wij voortbrachten.

Buiten de financiële hulp van het Fonds voor Noord en de hulp van Stichting Noorderpark wil ik verder ook de mensen van Pompet bedanken voor hun gastvrijheid en gebruik van faciliteiten. Al met al een prachtdag voor het park, parkbezoekers en het orkest. Ik hoop dat we dit volgend jaar weer kunnen organiseren!

Johan Smit,
Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam

Over het orkest
De SHA is een harmonieorkest uit Amsterdam, bestaande uit blazers en slagwerkers. Het orkest repeteert op donderdag in het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein en wil graag muziek maken voor zoveel mogelijk groepen mensen. De orkestleden werken hard aan uitdagende en nieuwe muziek. Het orkest is internationaal, waarbij mensen uit alle windstreken kunnen samenspelen.

Wilt u ons beter leren kennen? Bezoek onze website: Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam
Of misschien wilt u meedoen? Zoek ons dan op tijdens de repetitie!