Parkbericht

Terugblik sfeervolle Parkmarkt – makers editie

Op zondag 28 juli was er weer een Parkmarkt in het Noorderpark!
Op deze speciale editie werden creatieve makers in het zonnetje gezet. Maar liefst 40 kramen werden uitgestald voor Pompet met een kleurrijk en gevarieerd aanbod, daarvan waren er 23 afkomstig van makers. Met onder meer sieraden van Natt Jewelry, tassen van Briggbag, bedrukte babyrompertjes van atelier Zoet en Zagen en veel zelfgemaakte kunst, keramiek of andere vormen van handwerk.

De rest van de markt was, zoals we van de Parkmarkt kennen, gezellig, ongedwongen en voor elk wat wils. Bij Netty kon je bijvoorbeeld oude boeken over Amsterdam vinden. Cheyenne verkocht van alles met glitters. Er waren plantjes van Anna van Floriset en gehaakte kleden van Marga. Tweede handskleding, puzzels, poppen, lampjes en andere spullen bij Floor en Yvonne en heerlijke samosa’s en Koerdische soep van Youssef. Ook de snoepwagen was weer present: een ouderwetse kinderwagen gevuld met zuurstokken, lolly’s en zure matten.

Dankzij het mooie weer was er een goede opkomst. Men kon onder het genot van een drankje en zomerse reggae bij Pompet Loud even pauze nemen op het terras.  Uit de enquête, ingevuld door de kraamhouders, blijkt dat de diversiteit van het aanbod, gezelligheid en kleinschaligheid het meest gewaardeerd wordt. Van de 28 respondenten is er maar 1 onzeker over het bijwonen van een volgende editie, dus graag tot ziens allemaal op de volgende markt! Houd deze website in de gaten voor een nader te bepalen datum.