Parkbericht

23/09/2019

Op zaterdag 14 september kwam het hele Noorderpark in beweging! De hele dag waren er sportieve activiteiten voor jong en oud en werd er een recordpoging gedaan. Rita Gemerts van Ray-Action vierde met dit evenement het 10-jarig(!) bestaan van haar sportbedrijf.

Alle deelnemers ontvingen bij aanmelding een polsbandje met de motiverende tekst Move ’n groove, Don’t stop, don’t give up! plus een goodiebag met een giftcard van Decathlon.

Om 10:00 uur werd de dag ingeluid met een skateles voor kids door Guus Heijnen. Ook konden kinderen meedoen aan allerlei beweegactiviteiten in speeltuin Bloemenkwartier. Volwassenen volgden een les African Fitness of de Bootcamplessen van Rita. Met de groep van Gezond Natuurwandelen konden mensen rustig mee wandelen om zo tegelijkertijd meer te horen over de prachtige natuur in het park. Op het grote veld voor het Noorderparkbad kon iedereen de hele dag door gezonde snacks krijgen, voetballen of pijl- en boogschieten. Voor smoothies moest men eerst in beweging komen op de shakefiets; hiermee kon je je eigen smoothie mixen.

Om 12.00 uur was het zo ver, de zon scheen en iedereen was klaar voor de recordpoging om met zoveel mogelijk mensen te bewegen op muziek. Staand, zittend, het maakte niet uit hoe, als je maar bewoog. De recordpoging was een succes, onder leiding van Rita deden honderd mensen mee met een grote glimlach op het gezicht. Er was zelfs een mega polonaise!
Hierna gingen de sportactiviteiten weer verder. Er werd o.a. een boksles gegeven door El Maestro (Farsat) geassisteerd door Aisa en je kon meedoen met een wedstrijd Jeu des Boules. De dag werd energiek afgesloten met een spetterende Zumba les van Femimove Fit van Liana de Wit en Florance Paula.
Ook werd de Parkmobiel geïntroduceerd. Dit golfkarretje (met chauffeur Liza, van de Samenscholers) brengt minder valide mensen naar verschillende activiteitenlocaties, aangezien de afstanden in het park nogal groot zijn.

Heel Noorderpark Beweegt werd georganiseerd door RAY-action Sport en Bewegen. Mede mogelijk gemaakt door: gediplomeerde sportinstructeurs, Decathlon, SPIN, Stichting Samenscholers, Gemeente Amsterdam en uiteraard het Noorderpark!

De eerste zes foto’s zijn gemaakt door Huub Zeeman / De prachtige luchtfoto’s zijn gemaakt door Marc Faasse.