Parkbericht

13/03/2018

Het Noorderpark is volop in ontwikkeling als stadspark voor alle Amsterdammers. Naar verwachting gaat de NoordZuidlijn in juli 2018 rijden. Om daarop voorbereid te zijn, gaat de gemeente van start met de werkzaamheden aan een nieuwe entree. Deze ingang komt aan de kant van het viaduct aan de Johan van Hasseltweg tegenover het tweede metrostation, dat ‘Noorderpark’ heet.

Duidelijke toegang
Met deze nieuwe entree krijgt het Noorderpark een duidelijke toegang naar het park en het evenemententerrein dat zich midden in het park bevindt. De inrichting van de nieuwe entree sluit aan op de twee bestaande entrees, bij de rotonde Waddenweg/ Meeuwenlaan en bij de ingang van het Noorderparkbad. Er komt een uitloop in een bordes voor voetgangers en fietsers, gemarkeerd met hederablaadjes. De toegang bestaat uit een flauw hellend pad dat met een bomenrij en een haag wordt gescheiden van de naastgelegen op- en afrit van de Nieuwe Leeuwarderweg en dat naar het water afbuigt. Het pad wordt goed verlicht. De entree is duidelijk zichtbaar vanaf de voorzijde van het metrostation en er is een verzamelpunt waar mensen kunnen afspreken, met een mooi uitzicht over het kanaal en het park. Het ontwerp van deze nieuwe entree is door West 8 opgesteld in opdracht van Gemeente Amsterdam Noord.

Start werkzaamheden
Naar verwachting starten de werkzaamheden op maandag 19 maart 2018. Hiervoor sluit de gemeente enkele voet- en fietspaden af. Met bebording worden de omleidingen aangegeven. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het plaatsen van damwanden voor het bordes, het verleggen en asfalteren van enkele voet- en fietspaden en naast het talud wordt nieuwe grond aangebracht. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind juni 2018.

Gemeente Amsterdam Noord > Noorderpark