Parkbericht

08/03/2023

Wil je sportvrijwilliger worden in het Noorderpark?

Iedereen weet dat bewegen en sporten goed voor je is. Om daar plezier in te houden is het fijn om dit samen te doen, onder begeleiding van een sportleider die de activiteiten op een veilige en juiste manier kan begeleiden. Daarom start Stichting Noorderpark vanaf 15 april een basiscursus voor sportvrijwilligers op vier zaterdagochtenden in april en mei.

 Tijdens deze cursus LSR 1 (Leider Sportieve Recreatie niveau 1) leer je:
– een spel of activiteit uitleggen volgens een stappenplan,
– sport- en spelactiviteiten begeleiden,
– assisteren bij opbouw van een spelprogramma,
– de mogelijkheden van klein en groot sportmateriaal verkennen,
– de belangrijkste punten van EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken).

De bijeenkomsten
Cursusleiders Rita Gemerts en Charly Olf leren je, zowel binnen als buiten in het park, allerlei vaardigheden op het gebied van begeleiding van sport- en spelactiviteiten. Iedereen van 14 jaar en ouder kan meedoen met de cursus, deelname is gratis. Wel zijn cursisten verplicht vijf compensatie-uren als sportvrijwilliger in te zetten bij diverse sportevenementen van Stichting Noorderpark. Ook als je lichamelijke klachten hebt, of je bent wat beperkt in bewegen, kun je meedoen.
De bijeenkomsten vinden plaats in het Noorderpark bij de Roze Tanker (tegenover Leeuwarderweg 80)
4x op de zaterdagochtend:
Les 1 – 15 April, 9.30-12.00 uur
Les 2 – 13 Mei,  9.30-12.00 uur
Les 3 – 20 Mei,  9.30-12.00 uur
Les 4 – 27 Mei,  9.30-12.00 uur

Workshop: Eerste Hulp bij Sport Ongelukken
Daarnaast vindt er op zaterdag 1 april een EHBSO workshop plaats, deze is bedoeld voor de huidige sportvrijwilligers en cursisten van LSR 1 Noorderpark. Je kunt hierbij kennis opdoen om veel voorkomende sportblessures op de juiste manier te behandelen, maar vooral om te leren hoe je deze kunt voorkomen. Deelname gratis.

Aanmelden
voor de cursus LSR 1 en de workshop EHBSO kan bij Rita Gemerts, sportmanager Stichting Noorderpark via rita@noorderpark.nl of tel. 06-44300455.