Parkbericht

02/08/2023

In het Speelbos zijn 5 houten speeltoestellen geplaatst waar kinderen heerlijk op kunnen slingeren, glijden en tokkelen.

Ideeën van kinderen

De 5 speeltoestellen staan in het Speelbos in het midden van het park, achter de de Roze Tanker. Het ontwerp van de speeltoestellen is gebaseerd op de wensen en ideeën van kinderen uit de buurt. Zo is er een spannende kabelbaan in het bos geplaatst, een glijbaan, een schommel, een duikelrek en een parcours waar kinderen hun evenwicht moeten bewaren. De houten speeltoestellen zijn gemaakt van de stevige Europese houtsoort Robinia.

Ravotten

Naast deze speeltoestellen kunnen kinderen hier natuurlijk ook lekker ravotten in het bos en hutten bouwen van de oude takken die hier zijn neergelegd.

Herinrichting Noorderpark

De aanleg van het Speelbos maakt onderdeel uit van de herinrichting van het Noorderpark. In de maanden na de zomervakantie gaan we hard aan de slag om het Noorderpark nog mooier te maken.

  • Zo starten we aan het einde van de zomer met de aanleg van een plek waar planten en dieren meer ruimte krijgen, de Ruigte.
  • Ook gaan we dit najaar nog een paar werkzaamheden uitvoeren aan een aantal paden in het park. Bijvoorbeeld voor de aansluitingen op de bruggen.
  • Om deze paden beter toegankelijk te maken voor mensen met een scootmobiel of rolstoel, vervangen we klinkers daar voor asfalt.
  • De randen krijgen klimopbladen in de huisstijl van het Noorderpark.
  • Verder gaan we dit najaar met bewoners plannen maken voor het westelijk deel van het park.

Contact

Brenda Batelaan, omgevingsmanager
Zie ook: www.amsterdam.nl/projecten/noorderpark