Parkbericht

11/06/2015

Allereerst, hartelijk dank voor alle steunbetuigingen voor het behoud van de Natuurspeeltuin. De actie heeft meer dan 500 handtekeningen opgeleverd!

Het Stadsdeel heeft grote waardering voor de betrokkenheid van de buurt en daarom besloten om het herstel van de speeltuin mogelijk te maken. De oorspronkelijke bouwer is reeds gevraagd om een offerte uit te brengen om de bestaande toestellen op te knappen, zodat ze weer voldoen aan de certificering. Helaas geldt het herstel nog niet voor het vlechtwerk, zoals de wilgentunnel. Daar hopen we in de toekomst aanvullende middelen voor te vinden.

De problemen bij de Natuurspeeltuin bleven niet beperkt tot achterstallig onderhoud van de toestellen. Zo ligt er vaak afval en worden soms dingen gevonden waar we kinderen liever niet aan bloot stellen. We hebben daarom met het Stadsdeel afgesproken dat we ons inzetten om een initiatiefgroep te vormen van bewoners die toezicht houdt op het beheer van de Speeltuin. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse inspectie- en schoonprikronde. Het zou een bijzonder bewonersinitiatief zijn als we dat samen met alle gebruikers van de Natuurspeeltuin en andere buurtbewoners kunnen organiseren.

Een aantal mensen die dat had aangegeven is reeds uitgenodigd om hierover door te praten op 18 juni, om 19:30, in de Noorderparkkamer. We nodigen ook graag andere bewoners uit om met ons mee te denken hoe we het beste inhoud kunnen geven aan het beheer en welke rol uzelf daarbij zou willen spelen. Aanwezig zijn in elk geval Marcia Meerum-Terwogt van het Stadsdeel, Esmeralda van de Florakokjes, Anne-Mieke van de Noorderparkkamer en Simon van de Noorderpark Trust.

Meldt u aub even aan als we op uw komst mogen rekenen op info@noorderpark.nl. Dat mailadres kunt u ook gebruiken voor meer informatie.

Grote dank!