Parkbericht

Op woensdag 10 juli is het zover: dan wordt de schaaktafel feestelijk geopend door stadsdeelbestuurder Esther Lagendijk, buiten bij buurthuis het Anker in het Noorderpark. Het initiatief is tot stand gekomen met medewerking van Stichting Noorderpark en buurthuis Het Anker en financiering door Stadsdeel Noord. Een lang gekoesterde wens van Schaakvereniging De Volewijckers komt hiermee uit.

Schaakvereniging De Volewijckers, opgericht in 1928, schaakt wekelijks op woensdagavond in Buurthuis het Anker in het Noorderpark. Frans Reitema: “Vaak hebben we bij de club gedacht: wat zou het leuk zijn wanneer iedereen die dat wil, buiten aan een schaaktafel een potje schaak kan spelen.”

 

Feestelijke opening door Esther Lagendijk

Op woensdag 10 juli, van 18:00 – 20:00 uur, is er buiten bij buurthuis het Anker een feestelijk programma voor iedereen die de schaaksport een warm hart toedraagt. Frans: “Onze schaakjeugd gaat Doorgeefschaak spelen op de schaaktafel. Jong en oud, ouders en kinderen, iedereen kan meedoen. Het enige wat je hoeft te weten is hoe je de schaakstukken moet zetten.” Er kan ook een gewoon schaakpartijtje worden gespeeld. Esther Lagendijk opent de tafel, er is muziek, en hapjes en drankjes worden geserveerd door het team van het Anker. Er valt immers iets te vieren!

 

Ontmoetingsplek voor schaakliefhebbers

Na 10 juli kan iedereen die zin heeft, op de schaaktafel spelen. Frans: “Het wordt een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, jong en oud!” Er zijn 3 schaakborden op de tafel en schaaktukken kun je (gratis) lenen vanuit de schaakkast bij het Anker, bij het Noorderparkbad of bij Pompet.

Frans: “Misschien heb je daarna wel zin om op woensdagavond eens een kijkje te nemen bij Schaakclub De Volewijckers. Je bent van harte welkom in het Anker: vanaf september, dan begint het nieuwe schaakseizoen.”