Parkbericht

Stichting Noorderpark organiseert een nieuwe serie: Noorderpark Leeft.

Editie 1:

Ontstaan van het Noorderpark

Op 3 april duiken we met nieuwsgierige parkbezoekers en buurtbewoners in de ontstaansgeschiedenis van het Noorderpark. We gaan ‘on tour’ door de eeuwen heen, met uniek beeldmateriaal, feiten en verhalen die in de vergetelheid zijn geraakt van dit geliefde park. De presentatie is in handen van Paul Vonk, tentoonstellingsmaker van Museum Noord. Aan het eind van de bijeenkomst, die plaats vindt in de Gele Pomp, kan men terecht met vragen. Ook fantaseren we graag samen door over hoe het park er in de toekomst uit komt te zien.

Veel (oud-) bewoners in Noord hebben bijzondere herinneringen aan het Noorderpark. Nieuwe Noorderlingen weten vaak niet dat het Noorderpark opgesplitst is geweest in het Florapark en Volewijkspark. En wie weet nog dat er ooit ’s winters op de Noorderpark ijsbaan werd geschaatst? In welke tijd kon je eigenlijk nog tanken bij de benzinestations, nu omgedoopt tot de creatieve pompen Roze Tanker en Gele Pomp? Kom langs om deze honger naar historische kennis te stillen!

Jouw idee op de volgende ‘Noorderpark Leeft’ bijeenkomst?
Wat leeft er onder de parkgebruikers? Samen met betrokken bewoners organiseert Stichting Noorderpark een reeks thema-avonden, gebaseerd op wat er leeft in de buurt. Op deze eerste editie zullen we ook de interesse peilen wat er verder leeft onder de bezoekers en gebruikers van het park. Heb je zelf een interessant thema of iets waar je juist zo nieuwsgierig naar bent? Laat het ons weten, alles is welkom, mits het maar met het Noorderpark te maken heeft!

‘Ontstaan van het Noorderpark’
Locatie: De Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16
Datum: woensdag avond 3 april 2019
Inloop: 19:45 / Start 20:00
Afsluiting: 21:30

Aanmelden: info@noorderpark.nl
Toegang: gratis


Foto: Noorderpark Luchtfoto 1969 – Beeldbank Amsterdam.
Te zien is: Florapark, NH kanaal, Nieuwe Leeuwarderweg (met de Gele Pomp toen net gebouwd) Volewijckspark, Leeuwarderweg.