Parkbericht

21/01/2015

Om nog meer ruimte te maken voor buurtinitiatieven, is het team van de Noorderparkkamer deze winter naar een kantoor aan de Latherusstraat in de Bloemenbuurt verhuisd. “We willen dat het paviljoen in het park ook doordeweeks een welkome plek is waar Noorderlingen en partners activiteiten kunnen ontplooien.”

Het hele team van de Noorderparkkamer weet het: op dinsdagochtend kun je niet komen werken, want dan wordt het paviljoen in het park gebruikt door buurtbewoner Zohra en de groep vrouwen met wie ze samen sport en handwerkt. Woensdagavond heeft de hardloopgroep van ‘Noorderpark in beweging’ van Rita de sleutel, voor als ze gebruik willen maken van het toilet of binnenruimte. Op zaterdag komen de Florakokjes, een groep kinderen uit Floradorp, die samen de lekkerste dingen koken in de Noorderparkkamer. En dan zijn er nog de maandelijkse muziekavond van SWAN (SongWritersAmsterdamNoord) en Kinderdisco Feestbeest van danser en buurtbewoner Kathrin Gramelsberger, die nu twee keer heeft plaatsgevonden en mogelijk terugkeert.

Buurtinitiatieven op het podium
“En zo zijn er steeds meer initiatieven uit de buurt die graag gebruik willen maken van de Noorderparkkamer”, aldus zakelijk leider Anne-Mieke Bulters. “Salsaclub Amsterdam-Noord gaat nu bijvoorbeeld óók avonden bij ons organiseren. Al deze voorbeelden zijn niet zomaar buurtiniatieven, maar mensen die echt iets goeds en moois organiseren voor mensen uit de buurt, en die er bovendien voor open staan om aan te haken bij onze podiumprogrammering.” Kathrin Gramelsberger van Kinderdisco Feestbeest danste dit jaar een voorstelling met haar danstheatergroep Bühnenbiest, tijdens de culturele zondagserie ‘Burenbal’ van de Noorderparkkamer. De Florakokjes gaven een workshop tijdens de Buurtcamping Noorderpark. Salsaclub Amsterdam-Noord organiseerde een zondagprogramma én de afterparty van het Noorderparkfestival. En Rita Gemerts van de hardloopgroep is één van de drijvende krachten achter ‘De 1000 van het Noorderpark’, een sponsorloop die samen met de Noorderparkkamer wordt georganiseerd.

Noorderparkkamer 7 dagen ‘open’
In november verhuisde het Noorderparkkamer-team – met steun van Ymere en De Lokatie – naar een tijdelijk kantoor aan de Latherusstraat in de Bloemenbuurt. De Noorderparkkamer zelf is nu zeven dagen beschikbaar voor programmering en voor initiatieven uit de buurt. “Ons podium is niet alleen vóór de buurt en Amsterdam, maar ook ván de buurt en de stad”, benadrukt Anne-Mieke. “Een bijkomend voordeel is dat ons nieuwe kantoor middenin een wijk zit waar een deel van ons publiek woont.” Mensen zijn van harte welkom voor een kop koffie. Anne-Mieke: “Wij zijn alweer druk bezig met onze eigen podiumprogrammering voor 2015 en we laten ons daarbij volop inspireren door wat er leeft in de buurt. Onze ambitie is echt om de verbinding aan te gaan met ons publiek. We gaan nóg meer naar de mensen toe.”

Heb jij ook een goed idee voor in de Noorderparkkamer? Stuur een mail naar info@noorderparkkamer.nl en houdt de Facebook-site in de gaten.