Parkbericht

07/06/2017

De Stichting Noorderparkkamer kijkt terug op negen onvergetelijke jaren waarin heel veel bewoners, instellingen, bedrijven en het Stadsdeel Noord werden verbonden in dit unieke Zwitsers paviljoen. Door de kunstenaars in Noord te betrekken en de talenten en creativiteit aan te spreken van aan alle mogelijke bewoners, van jong tot oud, van de hangjongeren in het park tot de schippers op het kanaal, is er een eigen Noorderparkkamer cultuur en gedachtengoed ontstaan. Deze prachtige ‘inclusieve Noorderparkkamer samenleving’ werd door mensen uit de hele wereld bezocht en bewonderd, er werd van geleerd en het heeft mensen geïnspireerd om in Noord en daarbuiten vergelijkbare projecten op te zetten.

Mensen die samen aan projecten in het Noorderpark hebben gewerkt groeten elkaar nu vaker op straat, zijn in de wijken van Noord eigen initiatieven begonnen, hebben van hun talent een bedrijf gemaakt, kunstenaars en musici exposeren en musiceren nu vaker midden in de samenleving, daklozen hebben een huis gekregen, jongeren uit de hanggroepen hebben zich vrijwillig ingezet en meer zelfvertrouwen gekregen… en zo zijn er heel veel mensen met Noorderparkkamer verhalen en ervaringen.

Vanuit de Noorderparkkamer is ook o.a. de Cultuurtafel Noord, Stichting Broedstraten en Stichting Noorderpark Trust ontstaan en was de Noorderparkkamer mede initiator van Coalitie Noord en het Winters Binnen Festival. Tenslotte is het gedachtegoed en de opgedane kennis van de Noorderparkkamer verspreid over het land en gedeeld met vele bewoners, steden en dorpmakers, kunstenaars en beleidsmakers.
De Noorderparkkamer energie zal altijd voelbaar blijven in het paviljoen en in de harten van de mensen.
Wij wensen de nieuwe ondernemer heel veel geluk en succes!

Floor Ziegler,
oprichter Noorderparkkamer