Parkbericht

08/02/2017

Op vrijdag 3 februari hield Noorderpark Trust een -verlate- Nieuwjaarsborrel in de Gele Pomp. Daar hieven we het glas met iedereen die zich inzet voor een levendiger Noorderpark. Een drukke inloop van buurtbewoners, initiatiefnemers, bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers, plus mensen die gewoon nieuwsgierig waren om eens een kijkje te nemen bij de drijvende kracht achter dit park. En het bleek maar weer hoe leuk het is om met alle mensen van gedachten te wisselen, want tenslotte maken we samen het park !

Tijdens de borrel werd er een kort rondje gemaakt. Simon van Dommelen, directeur van Noorderpark Trust, trapte af met de huidige status van de paviljoens, partners en samenwerking in het park. En de grote EU subsidie aanvraag, ter stimulering van ondernemerschap. Liza vertelde over het Nashville festival, een van opvallende projecten van afgelopen jaar die voor een enorme opkomst zorgde. Het oude tankstation de Roze Tanker ondergaat een totale re-styling, in maart wordt het verbouwde pand heropend. Esmeralda vertelde over de Florakokjes uit de Noorderparkkamer, zij hebben nu een tijdelijk onderkomen in buurtcentrum de Meeuw en zitten ook hier niet stil!
Vervolgens vertelde Daan over het succes van de Tactische Bosspelen vanuit de Gele Pomp, die samen met Hotmamahot sowieso een druk seizoen draaien. Mick gaf een korte toelichting op zijn samengestelde enquête, die huis-aan-huis verspreid wordt. Gerrie informeerde ons vanuit het Stadsdeel over de veranderingen die we komende jaar in het park kunnen verwachten, zoals de bouw van de voetgangers-fiets brug en de indeling van het park. Elien, aanjager van bewonersinitiatieven, kondigde alvast het Vurige winterfeestje aan op 25 februari en vertelde over de plannen voor een Zeskamp, later dit jaar.

Hierna werd er weer enthousiast verder geklonken, gegeten en gedronken, en vooral druk met elkaar gesproken. Kortom, een gezellige en inspirerende samenkomst.
Bedankt iedereen die er bij was & tot ziens in het park!