Parkbericht

22/12/2020

Nieuw speeltoestel
Bericht van Stadsdeel Noord, 16 december 2020

In het Noorderpark plaatst de gemeente in het eerste kwartaal van 2021 een nieuw speeltoestel. Dit komt op het veld tussen speeltuin het Bloemenkwartier en restaurant Pompet. Daarmee vervangen we het houten toestel dat in 2019 is verwijderd.

Tijdens het Noorderparkfestival vorig jaar hebben kinderen door middel van een stemwand kunnen aangeven wat hun favoriete speeltoestel is. De meeste kinderen stemden op het pontje. Op basis van deze wens hebben wij samen met de leverancier gekeken of dit mogelijk was. Helaas is het water en de omgeving niet veilig en geschikt genoeg voor een pontje.[1]

Voorlopig ontwerp
De andere favoriete speeltoestellen kunnen we wel terug laten komen. Dat hebben we verwerkt in een voorlopig ontwerp. Dit bestaat uit een hoge klimtoren met glijbaan in combinatie met klim- en klauteronderdelen. Vanwege de omgeving is er gekozen voor duurzame natuurlijke materialen, namelijk robinia hout en valzand als ondergrond. Het speeltoestel wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 geplaatst.

  • Heeft u nog vragen of opmerkingen over het ontwerp? Neem dan contact op met Ronald Moerbeek via ronald.moerbeek@amsterdam.nl.
    Heeft u bezwaren op het ontwerp? Dan kunt u dit tot maandag 28 december per mail bekendmaken.

[1] Voor de veiligheid van de kinderen dienen speeltoestellen te voldoet aan de wetgeving rondom speeltoestellen (Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen).

Zie op website van de gemeente de exacte locatieaanduiding.