Parkbericht

Vanaf 9 juni wordt er een maand lang hard gewerkt aan een mooi speeltoestel in het Noorderpark. Deze komt op het veld tussen speeltuin Bloemenkwartier en café-restaurant Pompet. Nog even geduld… en daarna kun je lekker glijden, klimmen en met water en zand spelen. Op 9 juli gaan we de speelplek feestelijk openen (zie infoblokje hieronder).

Er komt een groot klim- en klautertoestel met een toren en een hoge glijbaan. Ook komt er een zandspeeltafel en een spreekbuis. De toestellen zijn van hout en de ondergrond is van valzand. Dit sluit goed aan bij de natuurlijke omgeving.

Meer info op de website van Gemeente Amsterdam


Feestelijk opening – vrijdag 9 juli
Om 12.30 uur: ontvangst met limonade en gezonde lunchhapjes
Om 13.00 uur: officiële opening met Saskia Groenewoud, (Stadsdeel portefeuillehouder Openbare Ruimte)
Van 13.30 – 16.00 uur: een leuk doe-programma voor de kinderen. Met voorlees- , dans- , speel- en maakactiviteiten. En je kunt doorlopend zagen, snoeien, schminken en natuurlijk: spelen in de speeltuin!

Wil je ook meedoen? Meld je wel even aan, vanwege de coronamaatregelen. Wees er snel bij, want de groep is snel vol!
Mail naar Elien: goedidee@noorderpark.nl
Voor de ouders: u kunt de kinderen brengen en na 16.00 uur weer ophalen.


Wat eraan vooraf ging…
Twee jaar geleden is het oude avontuurlijke speeltoestel verwijderd omdat deze onveilig was vanwege houtrot en andere mankementen. Het toestel voldeed niet aan de steeds strenger wordende normen die voorgeschreven worden vanuit het WAS (Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen). Dit had niet alleen te maken met de staat van het toestel, maar ook de vorm en omgeving van het toestel. Wat dit toestel zo leuk maakte, is de verbinding met het water en het groen er omheen. Helaas wordt dit vanuit dit warenwetbesluit niet (meer) toegestaan. Helaas was het daarom niet mogelijk om een soortgelijk toestel terug te plaatsen ivm verdrinkingsgevaar, valafstand etc.

Tijdens het Noorderparkfestival in 2019 is er input opgehaald bij park-partners en kinderen. Op basis van deze wensen is er een ontwerp gekomen dat redelijk aansluit bij alle wensen. Het voorlopig ontwerp is in december gedeeld en in februari is het definitieve ontwerp vastgesteld.