Parkbericht

10/02/2022

Door ‘Fitbank Noorderpark’ kan iedereen meedoen


De komende versoepelingen zorgen weer voor meer beweging in het Noorderpark!
Niet alleen wandelaars maar ook de beweegactiviteiten in de buitenlucht trekken extra mensen aan. Stichting Noorderpark voegt daar een Fitbank aan toe; een gratis service van sportmaterialen om zo iedereen uit te nodigen om aan een gezonde leefstijl te werken.

Al jaren is er een wisselend Beweegteam actief. Sportieve buurtbewoners met een erkend diploma op zak, begeleiden diverse beweegclubjes om zo lichaam en geest van de Noorderlingen een boost te geven. De activiteiten worden gratis aangeboden, iedereen kan dus meedoen, maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om de juiste sportkleding of materialen aan te schaffen. Daarvoor is onlangs Fitbank Noorderpark opgericht.

Zoals men bij een voedselbank terecht kan voor basiszaken als eten, kun je hier de noodzakelijke sportattributen verkrijgen. De Fitbank heeft o.a. Nordic Walking stokken, een jeu de boules set, badmintonrackets, compressiesokken, zwemhoofddoeken, gewichtjes, fitnessspringtouw, hoepels of boks- zakhandschoenen.

Iedereen kan via de Fitbank sportmateriaal verkrijgen, mits men structureel deelneemt aan de activiteiten van Stichting Noorderpark. De Fitbank is speciaal bedoeld voor mensen die dit het hardst nodig hebben; de drempel wordt hiermee lager om mee te doen of om zelf een beweeggroepje te starten.


‘Fitbank Noorderpark’ komt tot stand met steun van donateurs en sponsors:

Decathlon Noord ,  Ray-action sport en bewegen

………  ,  ……….  >>  en iedereen die dit initiatief een warm hart toedraagt


Daarnaast start het Beweegteam met nieuwe online lessen. Iedere week kun je zowel in het park als thuis meedoen!
In de maand maart is er elke zaterdag om 10.00 Boxfit (naast restaurant Pompet) en in april kun je meedoen met hoepelfitness. Materiaal, zoals bokshandschoenen en hoepels, is bij de Fitbank verkrijgbaar. Geef je alvast op via Rita@noorderpark.nl