Parkbericht

14/05/2019

Veel kinderen en ouders uit de buurt hebben het vast al opgemerkt; de Natuurspeeltuin in het park (aan de overkant van Pompet) is plotseling verdwenen! Het team van Gemeente Amsterdam dat toezicht houdt op alle speeltoestellen in de stad, heeft besloten om de speeltuin weg te halen omdat er potentieel gevaar dreigde voor spelende kinderen.

Op het eerste oog zag het houten speeltoestel er nog best goed uit, maar door twijfel heeft de inspecteur toch besloten nadere inspectie uit te voeren. Via probes (voorwerpen waarmee je beknelling kunt meten) werden binnen het toestel diversen beknellingen gevonden. Ook ontbraken er balustrades en was er hout afgebroken. Bij een val uit het toestel zou een kind op een obstakel terecht kunnen komen. Uit het touw van de hangbrug op het land en over het water kwam ijzer naar buiten. Niet zo fijn als je daar in grijpt! Van de toren, die in het midden van de sloot stond, waren de schoorplanken los.

Kortom, teveel mis om even te repareren. Bij de totstandkoming van de Natuurspeeltuin waren (en zijn nu nog steeds!) veel buurtbewoners betrokken en in al die jaren was het een populaire speelplek voor kinderen. Daarom hopen we op een spoedige terugkeer van een nieuwe (en veilige) Natuurspeeltuin!

Natuurspeeltuin 2010 – Foto Caro Bonink