Parkbericht

Op 7 maart verzamelden zich ouders en kinderen uit de buurt om samen aan de slag te gaan met het knotten van wilgen en vlechten van wilgentakken in de Natuurspeeltuin. Samen hebben een prachtige hut gemaakt, en de wilgentunnel ziet er weer fantastisch uit!

De natuurspeeltuin vulde zich na 14.00 uur langzaam met enthousiastelingen die, voorzien van een paar stevige werkhandschoenen, met zagen en kniptangen de wilgen te lijf gingen. Met de takken die al klaar lagen kon direct worden begonnen aan een mooie hut, waar later al verstoppertje in kon worden gespeeld.
Na een uur stevig te hebben gewerkt kon iedereen tevreden om zich heen kijken onder het genot van warme chocolademelk en koffie.

Het slot project was het afwasteiltje dat op het ijs was geraakt weer op de kant krijgen. Dat was nog een heel gedoe omdat takken te kort waren en mikken best moeilijk is. Maar uiteindelijk kwam er een slimme oplossing in de vorm van het handvat van een een hondenriem die door de eigenaresse in één keer in de bak werd gemikt, zodat de bak naar de kant kon worden getrokken.

Nadat de laatste uitschieters van de wilgentunnel in bogen waren gevlochten door de overgebleven fanatiekelingen was het dan toch echt klaar.

Voor nog meer foto’s, kijk op Facebook!

Aan iedereen die er was: Heel hartelijk bedankt voor je enthousiasme en energie!
En nog een extra dankwoord aan Thomas van NME (Natuur en Milieu Educatie gem. Amsterdam) en Ferry voor de materialen en expertise, en Monique van SPIN voor het enthousiasme en de extra plastic bekers voor de chocomel 😉

Wil je meer weten over groene activiteiten in het park? Mail dan naar goedidee@noorderpark.nl.

Foto gallery