Parkbericht

01/12/2022

Officiële opening: za. 17 december 2022

Vanaf 2 december 2022 is het middengebied van het Noorderpark weer toegankelijk gemaakt voor iedereen. De afgelopen maanden is de bodem van het grasveld verbeterd, drainage aangelegd en nieuw gras ingezaaid zodat er in de zomer weer volop kan worden gevoetbald en gepicknickt. Ook zijn er bankjes en afvalbakken geplaatst. Het fietspad langs het Noordhollandsch Kanaal is verlaagd en iets verlegd. Andere asfaltpaden zijn vervangen. Er worden iepen geplant langs het Noordhollandsch Kanaal en daarna halen we de hekken weg.

De officiële opening van het middengebied is op zaterdag 17 december om 14.00 uur, dichtbij de Roze Tanker. Stadsdeelbestuurder Brahim Abid zal dan de schep ter hand te nemen en een iep planten langs het Noordhollandsch Kanaal. Voor de kinderen zijn er spelletjes en ze kunnen broodjes bakken in het speelbos. Er is volop gelegenheid om, onder het genot van een kop soep, warme chocomelk of glühwein, vragen te stellen of een rondje te lopen. Om 16.00 uur ronden we het feestelijke programma af.

Let op!

In januari leggen we nog een laatste laag asfalt aan op het fietspad langs het kanaal. Hiervoor wordt het pad een paar weken afgesloten. Houd voor meer informatie de website in de gaten. De rest van het middengebied blijft gewoon bereikbaar.

Vragen? Neem dan contact op met Caro Schenk, c.schenk@amsterdam.nl.

Volg de ontwikkelingen van Noorderpark op:
https://www.amsterdam.nl/projecten/noorderpark/