Parkbericht

De Kwiek Beweegroute in het Noorderpark werd op 27 september 2017 geopend. Bij deze actieve beweegroute wordt gebruik gemaakt van het straat- en parkmeubilair. Door middel van het volgen van tekeningen en pijltjes op het asfalt train je je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor je lijf! De route is vooral geschikt voor de senioren en minder valide parkbezoekers.

De Kwiekroute is geplaatst door de Noorderpark Trust op initiatief van een buurtbewoonster, die het Noorderpark graag wil laten gebruiken voor laagdrempelige beweegactiviteiten. Ontmoeten, werken aan een gezonde leefstijl en optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van het park zijn hierin belangrijk. In de toekomst zal de route regelmatig worden ingezet tijdens de trainingen van Noorderpark in Beweging, ook worden er kwiek-clinics georganiseerd.
De Kwiekroute is mede tot stand gekomen door Stadsdeel Noord, provincie Noord-Holland, RCOAK en KANS-fonds.

Route onder begeleiding
Je kunt de route doen wanneer je wilt, maar heb je behoefte aan uitleg of wil je de route de eerste keer onder begeleiding doen? Dat kan! Daarvoor kun je een afspraak maken met Rita Gemerts, sportcoördinator in het Noorderpark, te bereiken via rita@noorderpark.nl.

Tot ziens in het park!

Foto’s: Manuel Wijffels

 

Rita Gemerts (bewegingsinitiatieven Noorderpark Trust) zorgde met Manuel Wijffels (Denovo design) en een aantal buurtbewoners voor de slim ontworpen Kwiekroute.

Erna Berends (portefeuillehouder Zorg) licht toe waarom de Kwiekroute zo belangrijk is, met Simon van Dommelen (Noorderpark Trust).

Deelnemers van de loopgroep Noorderpark in Beweging, met extra mensen in het kader van Week van de Eenzaamheid.

Bij deze is de Kwiekroute… geopend! Erna Berends (portefeuillehouder Zorg) geeft het startsignaal.

Deze buurtbewoners hebben meegedacht in de samenstelling van de route, hulde!

Volkszanger Mario Elzinga uit Floradorp voor het Grand Café Noorderpark.

Foto’s: Elien van Helden