Parkbericht

27/11/2018

Van 20 nov. 2018 t/m 20 dec. 2019 zijn er dino’s te zien in het Noorderpark, aan de kant van de wijk Volewijck. Deze zijn totaal getransformeerd en verhuisd vanuit het Oosterpark per opblaasbootje en verhuisbus. Waar ze in het Oosterpark helemaal opgingen in hun omgeving, is hier gebruik gemaakt van contrastrijk signaal rood. Het hele eiland is nu veranderd in een soort dino sanctuary kunstwerk in de openbare ruimte.
Kom kijken en geniet van de harde contrastrijke vormen, lijnen en kleuren in het organische natuurlijke groen van het park. Over een jaartje vliegen de dino’s weer door naar een ander gebied!

Jurassic Island Noorderpark verenigd kunst en wetenschap. Dino’s zijn eigenlijk altijd een hype, vooral onder kinderen, die er enorm door geprikkeld worden en daardoor interesse gaan ontwikkelen voor wetenschap.

Ontstaansgeschiedenis
De dino’s zijn bedacht en gemaakt door La Cruz & Helweg, kunstenaars duo sinds 2000. Deze bijzondere objecten zijn voor het eerst tentoongesteld op het Wilhelmina Gasthuis terrein in 2016. Dat jaar waren ze op verschillende plekken te zien om kinderen in de buurt te inspireren om zelf een dino te timmeren. Dat gebeurde o.a in het Wilhelminapark te Utrecht, het Oranjeplein en op het plein voor Theater Dakota in Den Haag en bij Strand Blijburg. Vanaf eind 2016 tot eind 2018 stonden de dino’s op het eiland in het Oosterpark. Kinderen van scholen uit de buurt hebben naar aanleiding van het beeld zelf kleine dino’s getimmerd en beschilderd.

Jurassic Island Noorderpark kwam mede tot stand dankzij de Rabobank.

Meer info over La Cruz & Helweg: via Facebook