Parkbericht

Op zaterdag 1 juli streden twaalf teams in het Noorderpark om de Noorderpark-cup. Teamspirit, burenliefde en rivaliteit kwamen samen op veld bij de Roze Tanker.
Maar liefst 120 deelnemers daagden elkaar uit en wierpen hun gezonde competitiegevoel in de strijd! Rita Gemerts (RAY-action, Noorderpark in Beweging) en Elien van Helden (Noorderpark Trust) zorgden met een team vrijwilligers voor een soepel verloop van de dag bij alle spelonderdelen. Alle teams hadden een eigen vlag gemaakt waarmee zij ten strijde trokken. De zelfgemaakte Tokkelbaan en Spinnenweb waren een groot succes en ook Buikschuiven en het waterspel zorgden voor hilarische taferelen.

Op initiatief van Willem van Heijningen, bewoner van de Buiksloterdijk, zijn de Noorderpark Spelen ontwikkeld en verder uitgewerkt door Noorderpark Trust met tal van vrijwilligers uit de buurt. Alle teams hadden zich op voorhand aangemeld: de politie was vertegenwoordigd, de Buiksloterdijk en Scheepvaardersbuurt, de Vliegenbosjes, het Leger des Heils, de Regenboog, NL training, Noorderpark in Beweging, internationale studenten en twee bootcamp teams. Allemaal even fanatiek om de cup einde van de dag in ontvangst te nemen van Stadsdeelvoorzitter Coby van Berkum. Na de feestelijke uitreiking aan de uiteindelijke winnaars van ‘de Scheepvaarders’ werd de sportieve dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd aan lange tafels voor de Roze Tanker.
Deze eerste editie van de Noorderpark Spelen was zeer geslaagd en zal zeker een vervolg krijgen!

Het Noorderpark trekt doorgaans een heel divers publiek aan; steeds meer bewoners uit verschillende wijken ontmoeten elkaar via bijzondere activiteiten. De verbinding wordt straks ook letterlijk gemaakt door de komst van de fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollands kanaal.

Foto’s: WINETTE PICTURES – Zie alle 165 foto’s van deze dag op Facebook Noorderpark Leeft