Parkbericht

Verslag Gezond Natuur Wandelen Noorderpark

11-09-2018 geschreven door Francine Kersten

Vanochtend om 10.34 ging onze Gezond Natuur Wandelgroep voor het eerst van start! Vanaf nu wandelen we iedere dinsdagochtend vanaf het bloemenkwartier een uurtje door het Noorderpark. Onderweg stoppen we voor verschillende natuurmomenten en het thema van deze week was de eik. Het doel van de wandeling was vooral ook om elkaar te leren kennen en kennis uit te wisselen.

In totaal beleefden we drie natuurmomenten. De eerste was dat we op onderzoek gingen naar de vruchten van de walnootboom. We verbaasden ons erover dat de vrucht naar citroen ruikt als je ‘m een beetje open snijdt. Voor het tweede natuurmoment werd de vraag gesteld welke twee dieren de eik helpen om zich voor te planten. De eekhoorn werd meteen genoemd…de gaai was onbekend. Voor het derde natuurmoment gingen we langs de prairituin, de momenteel prachtig in bloei staat.

Als het je leuk lijkt om mee te wandelen je bent van harte welkom in het Noorderpark, iedere dinsdag 10.30 vanaf het bloemenkwartier.


18-09-2018 geschreven door Sonja Niemel

Het was vandaag prachtig weer en in totaal waren we met vijf wandelaars (3 vrijwilligers en 2 wandelaars). We hebben aan beide zijden van het kanaal gelopen en onderweg verschillende spontane natuurmomentjes gehad. Zo zijn het mos, Geranium rozanne, de grote kaardebol, de vuurdoorn en taxus besproken. De grote kaardebol is een vaste plant en bloeit van juni tot en met september. Wilde bijen, hommels en andere insecten zijn er dol op. Onderweg spraken we twee tuinmannen die ons nog een aantal leuke plekjes in het park konden laten zien. Het was een gezellige ochtend.