Parkbericht

Stichting Noorderpark is (per direct) op zoek naar:

Enthousiaste stagiair – Culturele & Maatschappelijke Vorming

Volg je een HBO-opleiding Culturele & Maatschappelijke Vorming (CMV) en ben je op zoek naar een stage? Wil je ervaring opdoen in een no-nonsens organisatie en bottom-up werken met bewoners uit Amsterdam Noord? Dan is een stage bij Stichting Noorderpark de juiste plek om ervaring op te doen. Wij hebben stages voor 3e en 4e jaars studenten, je kunt per direct beginnen!

Stichting Noorderpark is al sinds 2007 actief in het Noorderpark. De stichting maakt ontmoeting en ontwikkeling mogelijk, dwars door alle tegenstellingen heen. Het park is van iedereen en in het park is iedereen gelijk. De stichting heeft inmiddels veel tot stand gebracht. Met het uitgangspunt ‘van, door en voor bewoners’ zijn er diverse blijvende projecten ontwikkeld zoals de natuurspeeltuin, kwiek-beweegroute, picknickbanken, sporttoestellen, een jeu-de-boules baan, sport-o-theek en een sportcontainer vol beweegmaterialen. Honderden buurtbewoners waren betrokken of organiseerden zelf activiteiten in het park. Wij ondersteunen hen bij de uitvoering en helpen, indien nodig, de weg te vinden naar stadsdeel en gemeente.

Omdat het park een plek is waar iedereen komt, bereiken we met onze activiteiten een zeer brede doelgroep. We spreken zowel de economisch/sociaal sterke als minder sterke buurtbewoners aan. We maken samenwerkingen mogelijk en creëren een context waarin men elkaar kan ontmoeten en van elkaar kan leren, met als doel de sociale cohesie in de wijken te versterken.

Kom jij ons de komende periode helpen bij de ontwikkeling van het park en de bewoners van Noord?
Als stagiair van Stichting Noorderpark ga je samen met je collega’s of zelfstandig de wijken van Noord in. Je bezoekt bewoners, netwerkbijeenkomsten, buurt- en welzijnsorganisaties. Je informeert over de mogelijkheden in het park, je bent een luisterend oor en onderzoekt waar de behoefte ligt qua ontwikkeling en programmering van het park.

Je moedigt buurtbewoners aan om initiatieven te ontplooien in het park en begeleidt deze. Op basis van de wensen van de omgeving initieer je (kleinschalige) evenementen, ontmoetingen en samenwerkingsverbanden. Je zorgt voor reuring in het park en koppelt mensen aan elkaar en aan relevante organisaties. Hierbij is veel ruimte voor eigen initiatief!

Je hebt een vaste stagebegeleider met wie je op vaste momenten contact hebt. Zij/ hij is je klankbord en geeft de ondersteuning die jij nodig hebt. Tijdens de wekelijkse teammeetings deel je je waardevolle informatie met een klein kernteam en bepalen we gezamenlijk de koers.
Vergoeding: Als 3e / 4e jaars student ontvang je een stagevergoeding van maximaal € 350,- euro per maand, afhankelijk van het aantal uur dat je stage loopt.

Enthousiast geworden?
Solliciteer direct door een mailtje te sturen met jouw CV en motivatiebrief naar Maike Vernooij: maike@noorderpark.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je Maike ook mailen.