Parkbericht

Om de winnaar van de speurtocht tijdens de kerstvakantie ‘Schijn een lichie op…’ bekend te maken, en recht te doen aan alle creaties die gemaakt zijn, was er afgelopen zondag een buitenexpositie bij de Roze Tanker. Daar vond je de 13 kratjes van de speurtocht overzichtelijk naast elkaar, zodat je ze nog even van heel dichtbij kon bewonderen. Voor de uitreiking van de prijs konden we kiezen uit 65 inzendingen en dat was een lastige opgave!

Bijna alle 10 genomineerde gezinnen verzamelden zich bij de Roze Tanker, samen met een aantal makers en nog wat nieuwsgierige buurtbewoners, totaal ongeveer 40 mensen. En de sfeer was opperbest! Melvin Stigter (coördinator groen) vertelde iets over het huisje dat hij speciaal bouwde als ode aan de vijver van Henk, waarna de echte prijsuitreiking kon beginnen.

HET NOORDERPARK IS BIJZONDER, OMDAT….
Op deze slagzin ontvingen we heel veel mooie inzendingen!

Op nummer 3: de familie Kuiper met de leuke, rijmende zin:
‘overal waar je kijkt vind je een schat (en lekkere patat!) zo dat is dat’.

De 2e prijs was voor Jones van Bossé, hij schreef:
‘omdat ik het vind lijken op een wonder’.
Deze oplossing vertelt precies wat de bedoeling van de speurtocht was: kleine wondertjes in het park.

Tot slot de WINNAAR van de 1e prijs, deze ging naar Jacob Hupsch met de oplossing:
‘omdat je er lekker kunt spelen en scheppen in het zand en dat er mooie bomen zijn’. Samen met de zin ‘het mooi en leuk is en je er in de zomer kunt zwemmen’ en ‘het houd de mensen verbonden met de natuur’ van zijn broertjes Tijn en Max was dit een ijstaart van IJskoud de Beste waard!

Graag vermelden we nog de inzending van Benjamin Daalder met de zin ‘omdat het mensen bij elkaar brengt’, ook prachtig. Alle oplossingen waren leuk natuurlijk! Over spelen, zwemmen, natuur, je verjaardag vieren, de hond uitlaten, genieten van alles wat groeit en bloeit..we hebben een bijzonder park, dat is wel duidelijk geworden!

Dankzij de betrokken stichtingen, ondernemers, creatieve buurtbewoners en enthousiaste speurders was het een groot succes! ‘Volgend jaar weer!’ werd er geroepen, dus dat belooft wat 🙂

Heb je nog leuke foto’s of filmpjes van het speuren of van de uitreiking? Stuur ze naar goedidee@noorderpark.nl.

Foto gallery