Parkbericht

07/10/2020

Helaas kunnen we vanwege de huidige coronamaatregelen in het najaar 2020 nog niet van start gaan met de LSR3 cursus. Wel is er online een introductie gegeven, deze webinar kun je terugvinden via facebookpagina Nooderpark Leeft.


Wil je ook sportbegeleider worden?
Stichting Noorderpark organiseert een gratis LSR-3 cursus voor sportbegeleiders.

LSR 3 betekent Leider Sportieve Recreatie niveau 3. Niveau 3 betekent dat je na afloop zelfstandig sportactiviteiten en evenementen in het Noorderpark (en daarbuiten) kunt voorbereiden, uitvoeren en coördineren.

Uiteraard is er goed aandacht voor de richtlijnen van het RIVM, maar reken maar dat er genoeg mogelijkheden bestaan om je deelnemers zo coronaproof mogelijk te laten bewegen.
Move ’n Groove…corona proof!

Tijdens deze cursus leer je bijvoorbeeld de opbouw van een conditie activiteit. We maken daarbij gebruik van het fitnessmateriaal in de sportcontainer en de outdoor fitnesstoestellen in het Noorderpark.
Ook is er aandacht voor 1,5 meter spelvormen voor jeugd, jongeren en volwassenen. Denk aan balspelen, speurtochten en bosspelen. Verder doe je kennis op over beweegactiviteiten die ook zeker geschikt zijn voor senioren, zoals de Kwiek Beweegroute, Nordic Walking en balans- en evenwichtsoefeningen.
EHBSO (Eerste Hulp Bij Sportongelukken) is een belangrijk onderdeel om als sportbegeleider aan het werk te kunnen. Tot slot leer je hoe een evenement zoals de Noorderpark Spelen in elkaar steekt en hoe je dit zelfstandig kunt organiseren en coördineren, inclusief het aansturen van vrijwilligers.

Vaardigheden LSR 3: 

  • Het geven van beweeglessen
  • Aanbieden en aanpassen van verschillende sportieve en recreatieve sportieve activiteiten
  • Aansturen van vrijwilligers/assistenten
  • Zelfstandig organiseren en coördineren van sport- en beweeg activiteiten
  • Kunnen toepassen van EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen)

Periode: Deze cursus duurt een half jaar. De startperiode zou in najaar 2020 plaats vinden, maar vanwege de huidige coronamaatregelen schuift dit op naar 2021.
Inschrijven: Voordat je je definitief kunt inschrijven, vindt er een intakegesprek plaats met een van de docenten: Rita Gemerts.
Diploma: Wanneer je de cursus succesvol hebt doorlopen ontvang je een officieel erkend LSR3 diploma van het ministerie van VWS.
Deelname: Deelnemen aan de cursus is gratis, mits je je 30 uur inzet met sport- en beweegactiviteiten in het Noorderpark.
NB! Ook organisaties kunnen hun personeelsleden aanmelden (kosten bedragen dan € 650,00 per persoon)
Informatie: Wil je meer weten of je al aanmelden? Stuur een mail naar Rita Gemerts: info@ray-action.nl