Parkbericht

Teamplay, prestaties en gezelligheid kwamen vrijdagavond 1 september samen in het Noorderpark. De lokale running crew Running Junkies organiseerde hier namelijk de allereerste editie van de COP RUN. 

De COP RUN is een oorspronkelijk in Kopenhagen bedachte estafettewedstrijd in teams van drie, waarbij elke deelnemer vijf maal één kilometer moet afleggen. Start, estafettestokje doorgeven en finish vonden plaats bij de Roze Tanker en de route leidde over twee bruggen door het Noorderpark. Meer dan 60 teams namen deel aan de race, variërend van een politieteam en een van de Jumbo Amstelveen tot een team bestaand uit louter topatleten. 

Het snelheidsverschil tussen de teams mocht er dan misschien wel zijn, wat hardloopplezier betreft beleefde iedereen een net zo mooie avond. Nadat onder luid gejuich van de reeds gefinishte teams de laatste lopers de finishlijn passeerden en de winnende teams hun prijzen mochten ontvangen, werd het geheel namelijk gezellig napratend afgesloten met een welverdiend biertje in de Roze Tanker.

Gemist? Wellicht komt er volgend jaar een herkansing!

Foto’s: Seth Profet

Foto gallery