Parkbericht

22/01/2015

Binnen een paar weken stampte het team van het CONS project Amsterdam een supervet skatepark uit de grond dat ondertussen wereldwijd aandacht trekt. Sami el Hassani maakte de officiële aftermovie voor Converse!

 

De Tanker ambieert een levendige omgeving die uitnodigd tot diversiteit. Daarom zet ze in op sport en ongedwongen kunnen genieten van cultuur en een DIY mentaliteit. We werden vorig jaar benaderd door Cons Project Amsterdam (Converse Europe) die wilden investeren in een skate object voor publiek gebruik in een buurt die dat kan gebruiken.

In minder dan twee weken werd het ontwerp van Mick Johan letterlijk uit de grond gestampt. De installatie is een hommage aan Amsterdam Noord waar men nog investeert in de mooiste tuinen en Canta’s heel normaal zijn in het straatbeeld.

Dit  gezien door de ogen van een nieuwe generatie waarbij het do-it-yourself principe (zoals aanwezig en zichtbaar in vele creatieve broedplaatsen) centraal staat.   De oppervlakte bestaat uit verschillende betonnen paden (geïnspireerd op Nederlandse achtertuinen en “De Tovenaar van Oz”) die skate-baar zijn.  Het object word dagelijks gebruikt, ‘ s ochtends door ouders met jonge kroost en hun plankie van de zolder, ‘ s middags door jonge beginners en tegen de avond de gevorderden.

 

Foto gallery