Parkbericht

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per week/maand in het Noorderpark!

Het Noorderpark werkt samen met stichting Gezond Natuur Wandelen om gratis wekelijkse natuurwandelingen in het park aan te kunnen bieden. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod minder-actieve mensen te verleiden om in beweging te komen, de natuur en het groen in de stad te leren kennen en in de wandelgroep contacten te leggen. Voor deze wandelingen in het Noorderpark zijn vrijwillige begeleiders van harte welkom.

Samen wandelen in het groen
De wandelingen zijn eenvoudig van opzet: een uurtje in rustig tempo met 2 begeleiders elke week op dezelfde dag, tijdstip en locatie. Tijdens de wandelingen wordt de natuur of het groen in de stad opgezocht en wordt er kort 1 of 2 keer iets over de actuele natuur verteld. Na de wandelingen wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Het concept speelt hiermee in op maatschappelijke thema’s zoals vergrijzing, vereenzaming, sociale cohesie en preventie van ziektekosten. We wandelen zowel vanuit bezoekerscentra in de natuur als vanuit wijkcentra en buurthuizen.
In het Noorderpark wandelen we iedere dinsdagochtend om 10.30 uur, zie activiteiten agenda.

Vrijwillige begeleider worden?
U kunt wekelijks meewandelen, maar ook als u één keer per maand beschikbaar bent, zijn we daar heel erg blij mee. Per wandeling streven we naar twee begeleiders. Nieuwe begeleiders krijgen bovendien een gratis dagcursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO cursus aangeboden.
Dus wandelt u graag? Doet u dat graag in een groene omgeving? Wilt u het enthousiasme voor de natuur en/of het wandelen overbrengen op anderen? Geef u dan op!

Informatie en aanmelden
Wilt u meer informatie, bezoek dan de website: www.gezondnatuurwandelen.nl. Nog vragen? Mail ons via info@noorderpark.nl