Parkbericht

17/05/2024

De aannemer van stadsdeel Noord is in de week van 8 mei begonnen met het aanleggen van de ruigte in ons Noorderpark, om de natuur meer ruimte te geven. Eind vorig jaar begon de aannemer met voorbereidingen, maar moest stoppen omdat het gebied te nat was. De gemeente denkt dat de werkzaamheden 4 weken duren. In het plantseizoen dit najaar worden nog meer bomen en struiken geplant.

Ruimte voor eigen planten en dieren
De ruigte is ongeveer 2.500 vierkante meter groot en ligt in het zuiden van het grote grasveld in het midden van het Noorderpark, tussen de Nieuwe Leeuwarderweg en het Noordhollandsch Kanaal. Dit gebied was de afgelopen jaren vaak te nat om goed te kunnen onderhouden. Daardoor groeiden er vooral bramenstruiken. Het ontwerp is aangepast naar wens van de bewoners, die wilden dat het natuurlijkere plek werd. Het wordt een natuurlijk gebied met hoogteverschillen en poelen, waardoor het een mooie plek is voor verschillende soorten planten en dieren van eigen bodem.

Paden door begroeiing
De aannemer begint met het verbeteren van de ondergrond, het verdiepen van de poelen, het aanbrengen van meer hoogteverschillen en het aanleggen van wandelpaden van fijngemalen steen. Deze paden zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld scootmobielen of rollators. Stadsdeel Noord voegt ook een extra wandelpaadje van gemaaid gras toe tussen de begroeiing. Langs één van deze paden worden boomstammen neergelegd, zodat iedereen kan genieten van deze natuurlijke plek in het park.

Vragen
Bij vragen kun je terecht bij Brenda Batelaan, omgevingsmanager van stadsdeel Noord. b.batelaan@amsterdam.nl

Bron: amsterdam.nl