Home » Alle activiteiten » Winterpark Kerstmarkt

Activiteiten

Evenement
Evenement
Eten & Drinken
Ondernemerschap

Voor de echte kerstmarkt kun je het hele land afreizen, maar dat hoeft dit jaar niet!
Op 8 december komt de Kerstmarkt naar het park toe, georganiseerd door buurtbewoonster Sonja en véle anderen. Vóór het Grand Cafe van het Noorderpark-bad tot aan het Bloemenkwartier komen maar liefst 60 kramen te staan vol kerstversiering, glühwein, kerstcadeautjes, 2e hands outfits en vooral veel gezelligheid. Verder maken de kerstliedjes, Wintergames, Kerst tombola, een levend kerstverhaal en live muziek deze dag onvergetelijk!

Naast de kramen is er van alles te vinden en te doen in het park. Zo is er een ijsbaantje met Flora4Life (gratis schaatsen te leen), een Tombola, een levende kerststal uit verschillende culturen door de Florakokjes, samen kerststukjes maken met SPIN, een voorlees kerstverhaal met Deem, live muziek en lekkernijen voor alle leeftijden. Ook kun je zelf meedoen aan diverse activiteiten zoals eigen broodjes bakken, kerststukjes maken of op de foto gaan met kerstman en rendier.

Na een succesvolle eerste editie van de Wintermarkt vorig jaar organiseert stichting Samenscholers, nu samen met drie studenten, hun winterprogramma. Zo komt de Ray-action Wintergames weer terug en opent Els de verassende Kerstkleding ruilboetiek. Bezoekers van de markt kunnen maximaal drie stuks kerst- of feestkleding inleveren dat hen niet meer past en deze inruilen voor andere feestelijke kleding.

De hele dag zijn er hapjes en drankjes uit de buurt van bijvoorbeeld de gezondheid-ambassadrices of vanuit de zelfgemaakte rondrijdende barbecue. Bij de vuurkorven kun je je even opwarmen met gerookte aal, braadworst, glühwein of chocomel. Ook bij Pompet kun je terecht voor een winters gerecht voor een vriendenprijsje.

Parkpraat
Tijdens de Kerstmarkt kunnen parkbezoekers om 15.00 uur terecht bij een speciaal ingerichte hoek voor de  ParkPraat van Stichting Noorderpark. Onder het genot van een warm drankje kan men zich informeren over de doelstelling van de stichting, de activiteiten in het park, de medewerkers ontmoeten of zelf een parkidee voorleggen.

Kraam huren? 15 euro, niet commercieel: soniahendriksma@hotmail.com
De kerstmarkt heeft een niet-commerciële insteek, alles blijft betaalbaar.