Home » Alle activiteiten » Winterpark 2018

Activiteiten

Evenement
Evenement
Bijeenkomst
Cultuur
Eten & Drinken

Op 15 december 2018 is er Winterpark bij De Tanker in Noord i.s.m. Hotmamahot, het Beweegteam en diverse bewoners uit de omgeving in het Noorderpark. Winterpark vindt plaats van 12:00 uur tot 18:00 uur.

Met deze editie hopen we een startsein te geven voor een terugkerend jaarlijks kerst- en winterevent waarbij bijzondere samenwerkingen ontstaan tussen bewoners en professionals in het park. Waar bewoners kunnen aanhaken met bijvoorbeeld hun muziek of talent of iets aanbieden dat ze leuk vinden om te doen. Samenkomen in de donkere dagen is belangrijk, warmte door samen rond het vuur choco of glühwein te drinken, of samen mee te zingen met de Christmas Carols en op goed geluk je oude kerstkleding ruilen voor wat nieuws. De kerstmarkt heeft een niet commerciële insteek, alles blijft betaalbaar. De Wintergames is tevens het praktijkexamen van de LSR (Recreatie & Sportvrijwilligers) wat ervoor zorgt dat zij een goede kans hebben om een aantal activiteiten te organiseren en tegelijkertijd heeft Noord er weer een 14-tal geslaagde vrijwilligers bij die zich overal kunnen inzetten op dit terrein.

Programma
De hele middag kan men terecht op de gezellige Kerstmarkt. Er is een kerstverassingsbingo van bingokoningin Sonja Hendriksma plus een workshop kerststukjes en kerstboomhangers maken.
Zelf een marktkraampje huren? Stuur dan een mail naar parkmarkt@hotmamahot.nl. Een kraam kost 15 euro en 15 euro borg.
Ook zal Bijtanken (van de Gele Pomp) iets speciaals maken wat op de markt wordt aangeboden, denk bv aan kastanjes poffen. Wil je meehelpen als kinderkok? Meld je aan via bijtanken@hotmamahot.nl. De workshop kost 5 euro, met stadspas 2.50.
Voor de kledingruil creëren we een klein boetiek in de hoek van de Tanker. Mensen kunnen maximaal 5 feestelijke kledingstukken meenemen om te ruilen. Els uit de buurt heeft veel ervaring met kledingruilen en bepaalt hoeveel kledingstukken er bruikbaar zijn om te ruilen. Dat aantal wordt op de hand gestempeld van degene die de kledingstukken heeft meegenomen. Als dat is gebeurd, mag de persoon naar binnen en het aantal kledingstukken uitzoeken wat op zijn/haar hand is gestempeld. Mensen kunnen in een gemaakte boetiek de kleding passen.

Buiten kan men meedoen aan winterse beweging. De Wintergames, georganiseerd door  LSR (Recreatie & Sportvrijwilligers) bestaat uit ski-latlopen, sneeuwbalgooien en een wintergamesquiz. Er zijn teamprijzen te winnen, dus zeker de moeite waard om mee te doen.

Vanaf 16.00 is er live muziek; al rondlopend speelt het Winterwonderbandje akoestisch diverse Christmas Carols. Een speciaal samengestelde band uit de buurt Os Bravos sluit de middag af met gezellige Portugese liederen.

Iedereen is welkom tijdens Winterpark op 15 december bij de Roze Tanker, we wensen je alvast een vrolijk kerstfeest!

Programma ‘Winterpark’ bij de Roze Tanker
Kerstmarkt vanaf 12:00-17.00
Kerstruil 14:00-17:00
Wintergames 15:00-16:00
Winterwonderbandje 16:00-17:00
Portugese liederen van Os Bravos 17:00-18:00