Home » Alle activiteiten » Werelds concert – Symfonisch Harmonieorkest

Activiteiten

Cultuur
Cultuur

Wereldmuziek van Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam

Dit jaar speelt de SHA weer in het Noorderpark, nu met een werelds concert! Het internationale karakter van de orkestleden wordt voor deze gelegenheid omgezet in wereldmuziek met prachtige Japanse, Arabische, Franse, Spaanse en Nederlandse invloeden. Heel bijzonder is de Oezbeekse, traditionele muziek op Duduk, door Igor Iofe uitgevoerd op kwarttonen-trompet. De Amsterdamse muziekleraar Burak Dolutas zorgt voor begeleiding op Saz, waar hij ook solo op te horen zal zijn. Verder speelt een accordeonist mee om de Franse atmosfeer nog eens extra te verhogen bij café-restaurant Pompet.

Tot ziens op zondag 3 juli voor Pompet van 13.00-16.00 uur, toegang (buiten) is gratis.

Over het orkest
De SHA is een harmonieorkest uit Amsterdam, bestaande uit blazers en slagwerkers. Het orkest repeteert op donderdag in het Huis van de Wijk aan het Waterlandplein en wil graag muziek maken voor zoveel mogelijk groepen mensen. De orkestleden werken hard aan uitdagende en nieuwe muziek. Het orkest is internationaal, waarbij mensen uit alle windstreken kunnen samenspelen.
Wilt u ons beter leren kennen? Bezoek dan ons concert op 3 juli in het Noorderpark bij Pompet! Of misschien wilt u meedoen? Zoek ons dan op tijdens de repetitie of kijk op www.symfonischharmonieorkestamsterdam.nl

Burak Dolutaş is een Turkse Saz muzikant en gespecialiseerd in Anatolische volksmuziek. Zijn kennis over wereldmuziek heeft hij tijdens zijn opleiding op Codarts Hogeschool voor kunsten uitgebreid. Door een uitwisseling met de Technische Universiteit van Istanbul heeft hij zich verder verdiept in de Saz. Een van zijn grootste passies is het doorgeven van zijn kennis en is daarom sinds 2011 muziekleraar. Daarnaast is hij ook actief als producer en arrangeur in zijn eigen studio en speelt hij voor groot publiek in respectabele concertzalen.

Igor Iofe is een Oezbeekse trompetist/dudak speler/zanger, wiens muzikale paden leiden naar diverse stilistische bestemmingen. Momenteel richt Igor zich in de muziek op het Armeense traditionele Duduk-repertoire, dat hij uitvoert op kwarttonen-trompet. In zijn trompetspel brengt hij de schoonheid en warmte van de Duduk, een traditioneel Armeens blaasinstrument, ten gehore.
igoriofe.com