Home » Alle activiteiten » WASTED Plastic Night

Activiteiten

Cultuur
Cultuur
Evenement

De eerste avond in Amsterdam compleet in het teken van plastic.
DO YOU CARE? GET WASTED!

Muziekfestivals, Filmfestivals, Foodfestivals, je hebt er vast van gehoord – maar een Plasticfestival? Daarvoor kom je op 10 juli naar de WASTED Plastic Night.

We vieren de opening van WASTED en jij bent van harte uitgenodigd! Een avond met films, workshops, muziek, eten en drinken om het gloednieuwe WASTED Laboratorium én de mogelijkheden voor plastic afval in Amsterdam te vieren.

WASTED is een initiatief dat in Amsterdam Noord van plastic afval uit de buurt, samen met de buurt nieuwe producten voor de buurt maakt.

Voor de WASTED Plastic Night bundelen plastic initiatieven zoals Plastic Whale, Perpetual Plastic Project, DUS architecten en WASTED hun krachten om Amsterdam te laten zien hoe waardevol plastic afval is. KLIK! Amsterdam Animatie selecteert aansluitende animatiefilms die na zonsondergang op een groot scherm van Outdoor Cinema getoond worden.

Toegang is GRATIS. En wil je zeker zijn van een zitplaats tijdens de filmvoorstelling, reserveer dan hier je kaartje op Event Brite!

PROGRAMMA

Plastic-a-holics Anonymous MeetingWASTED
Verslaafd aan Plastic? Kom je er maar niet vanaf? Je bent niet alleen! Tijdens deze vertrouwelijke bijeenkomst beginnen we met het behandelen van je plastic verslaving. Ontmoet lotgenoten, deel je ervaringen en leer over de beste behandelmethoden. Gaan we cold turkey afkicken? Of geleidelijk afbouwen? Het WASTED Team deelt humorvolle oplossingen en inzichten.

WASTED Design Workshop – WASTED
Experimenteer samen met ons met plastic en leer hoe je WASTED Blokken maakt. Sorteer, was, smelt, kneed, pers en bouw met plastic afval.

Haken met plastic tassenThisisarobot
Garen? Nee, hier gebruiken we plastic tassen om mee te haken.

Plastic vissen op de boot Plastic Whale
Geniet van de zon op een boot gemaakt van plastic afval uit de Amsterdamse grachten – en vis ondertussen zelf plastic afval uit het kanaal en het IJ!

Perpetual Plastic Project Better Future Factory
Leer hoe je met gerecycled materiaal kunt 3D printen – en neem je eigen plastic ring mee naar huis!

Circular Economy presentatieMetabolic
Metabolic laat je kennis maken met vooruitstrevende en leuke manieren om problemen met afval tegen te gaan.

FILM
KLIK! Amsterdam Animation heeft een programma samengesteld van animatiefilms die het thema afval op een speelse, aangrijpende manier benaderen. Na zonsondergang starten we met de openlucht filmvertoning op een groot scherm van Outdoor Cinema.

ETEN
Geniet van heerlijk natuurlijk eten uit de kookbus van Vrij Voedsel. Je vindt ze normaal op alle grote festivals van Nederland. Op 10 juli staan ze bij ons!

INITIATOR
De WASTED Plastic Night wordt georganiseerd door Stichting CITIES, de initiator van het WASTED Laboratorium. WASTED verzamelt plastic afval in de buurten rondom het Noorderpark en verwerkt dit in haar Laboratorium tot nieuwe producten voor de buurt. Zie www.wastedlab.nl en www.citiesthemagazine.com voor meer info. Mede mogelijk gemaakt door de Noorderpark Trust.

LOCATIE
De WASTED Plastic Night vindt plaats rondom de Roze Tanker. Dit voormalige tankstation staat in het Noorderpark. Het adres is Nieuwe Leeuwarderweg 15.

Mede mogelijk gemaakt door