Home » Alle activiteiten » Vrijheid vieren in het Noorderpark

Activiteiten

Evenement
Evenement
Eten & Drinken
Sport & beweging

Op 5 mei 2024 organiseren Stichting Noorderpark en het 4-5 mei Comité Volewijck opnieuw een groots vrijheidsfeest. Met veel bijzondere mensen en organisaties uit Noord vieren we dat we hier in vrijheid leven!

Tussen 13:00 en 19:00 uur is er van alles te doen en te beleven, voor jong en oud. Doe mee aan ons befaamde jeu de boules toernooi. Kom struinen, knutselen, zingen, chillen, dansen. Klets bij met je buurtgenoten en maak kennis met nieuwe, samen vieren we onze vrijheid!

Programma

12:30 – 13:30 Paradestoet met fanfare Accu door Volewijck Noord
Neem je instrument of potten en pannen mee van huis en dans mee door de buurt!

12:30 – 13:00 Verzamelen voor het Jeu de Boules Toernooi

13:00 – 15:30 Jeu de Boules toernooi (beginners en gevorderden)
Er wordt in wisselende samenstelling gespeeld, zodat iedereen met elkaar kan kennismaken. Om 15:30 uur ontvangen drie spelers met de meeste punten een leuke prijs.
– Je schrijft je per persoon in en je speelt om de punten in wisselende samenstelling. Aanmelden voor jeu de boules hoeft niet maar mag wel via Jasper@Noorderpark.nl. Of kom gewoon aanwaaien!
– Het jeu de boules-toernooi wordt gespeeld met tweetallen en volgens de officiële regels. Teams worden ter plekke gemaakt.
– Je speelt tot een van de teams 11 punten heeft of maximaal 20 minuten.
– Individueel scoor je punten en de teams mogen bij elk spel anders zijn.

13:00 – 16:00 Kindervrijmarkt
Ga struinen of zelf verkopen op de kindervrijmarkt.
(Handig om te weten als je zelf spulletjes gaat verkopen: aanmelden voor een tafel kan bij Bart op 06 – 2111 5449. Of neem je eigen kleedje mee!)

14:00 – 19:00 Activiteiten, workshops en live muziek
Kom schilderen met het Kriskras atelier, daag jezelf uit en doe mee met een democratische fitness sessie van Burgerberaad, mediteer met Sabu op de rustgevende geluiden van de klankschaal, geniet van te gekke live muziek met o.a. Bohemian Souldiers, speel een spelletje met elkaar, kom gezellig koffie drinken en geef nieuwe Noorderlingen een Warm Welkom, en nog veel meer..!

17:30 gratis Vrijheidsmaaltijd (vegetarisch) 
De Vrijheidssoep wordt bereid door mensen die hun land zijn ontvlucht en als geen ander weten hoe belangrijk vrijheid is. Neem je ook wat salades, brood of ander eten mee om met elkaar te delen? 

Vrijheid vieren in het Noorderpark, Amsterdam-Noord

Datum: 5 mei 2024 – 13:00 tot 19:00 uur
Locatie: rondom café-restaurant Pompet
Organisaties: 4-5 mei Comité Volewijck | Stichting Noorderpark
Gratis entree | Free entrance
Meer info: www.4en5mei.nl | www.noorderpark.nl