Home » Alle activiteiten » Storytelling workshop: De familie van de Dromenkoning

Activiteiten

Cultuur
Cultuur
Evenement

Save the dates! Volgende workshops: 12 en 26 nov. en 10 dec.

In de workshops van de Storytelling Circle leer je op nieuwe manieren kijken naar oude en nieuwe verhalen en ontdek je de verhalen in jouw leven, jouw wereld. Met de creatieve (schrijf)oefeningen en de teksten die je schrijft, kun je zelf verder werken met verhalen, poëzie of songtekst, maar ook gewoon voor jezelf, als verwerking van je eigen verhalen en vragen.

Niemand is een eiland
Mensen zijn met elkaar verbonden of we dat nu willen of niet. Dat merk je vaak nog het sterkt in familierelaties; die kies je niet, maar ze vormen je wel tot wie je bent. Onze gastspreker, dominee Trinus Hibma brengt daarom een van de rijkste ‘familieverhalen’ uit de bijbel mee, in een prachtige hervertelling van Thoman Mann. Het is het verhaal van Jozef, de dromenkoning, en zijn grote complexe familie. Het gaat over verantwoordelijkheid, verraad en verzoening. Trinus: “In al die familiepatronen komt er iets aan het licht, waarin de personages elkaar en zichzelf leren kennen. Dat geldt denk ik ook voor wie die verhaal nu leest.”

Aanmelden / vragen: jonatan@zinnignoord.nl / 06 48 51 9000
Kosten: € 15 / € 10 minima.
Vanaf 12.30 kun je een broodje mee eten.
Data volgende workshops: 29 okt, 12 en 26 nov, 10 dec.

De Storytelling Circle wordt geleid door verhalenkunstenaar Ron Bunzl en Jonatan Bartling van Zinnig Noord. Ron: “Onze verhalen zijn spiegels die ons laten zien wat ons beweegt, hoe we de wereld zien en wat ons zin geeft. Het onderzoeken en (her)schrijven van die verhalen is een ‘creatieve daad’: je schept iets. Dat geeft niet alleen een prachtig gevoel, maar is ook heel belangrijk in een tijd waar je snel door andermans verhalen geleefd wordt.”

Mede mogelijk gemaakt door