Home » Alle activiteiten » Sportvrijwilliger worden in ons park?

Activiteiten

Sport & beweging
Sport & beweging
Bijeenkomst

Sportvrijwilliger worden in ons park?
Begin met de basiscursus LSR-1 !

Iedereen weet dat bewegen en sporten goed voor je is. Om daar plezier in te houden is het fijn om dit samen te doen, onder begeleiding van een sportleider die de activiteiten in het park en daarbuiten op een veilige en juiste manier kan begeleiden. Daarom start Stichting Noorderpark vanaf 15 april een basiscursus voor sportvrijwilligers op vier zaterdagochtenden in april en mei. Deelname is gratis, wel zijn cursisten verplicht vijf compensatie-uren als sportvrijwilliger in te zetten bij diverse sportevenementen van Stichting Noorderpark.

 Tijdens deze cursus LSR 1 (Leider Sportieve Recreatie niveau 1) leer je:

  • een spel of activiteit uitleggen volgens een stappenplan;
  • sport- en spelactiviteiten begeleiden;
  • assisteren bij opbouw van een spelprogramma;
  • de mogelijkheden van klein en groot sportmateriaal verkennen;
  • de belangrijkste punten van EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken).

Bijeenkomsten
Cursusleiders Rita Gemerts en Charly Olf leren je, zowel binnen als buiten in het park, allerlei vaardigheden op het gebied van begeleiding van sport- en spelactiviteiten. Iedereen van 14 jaar en ouder kan meedoen met de cursus. Doe lekkere sportieve kleding aan. Ook als je lichamelijke klachten hebt, of je bent wat beperkt in bewegen, kun je meedoen.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Noorderpark bij de Roze Tanker (tegenover Leeuwarderweg 80) 4x op de zaterdagochtend.
Les 1 -15 April, 9.30-12.00 uur
Les 2 – 13 Mei, 9.30-12.00 uur
Les 3 – 20 Mei, 9.30-12.00 uur
Les 4 – 27 Mei, 9.30-12.00 uur

Aanmelden
voor de cursus LSR 1 en de workshop EHBSO kan bij Rita Gemerts, sportmanager Stichting Noorderpark via rita@noorderpark.nl of tel. 06-44300455.