Home » Alle activiteiten » Rots en water

Activiteiten

Jeugd
Jeugd
Bijeenkomst

Ouder- en kindteam Amsterdam organiseert diverse trainingen, cursussen en workshops in de wijk, ook bij het Noorderpark! Rots en Water is een van de trainingen die begin februari start voor jongens en meiden.

Rots en Water
Met deze weerbaarheidstraining  leer je wanneer je voor jezelf moet opkomen en wanneer het beter is om je ergens bij neer te leggen. Het is niet altijd makkelijk om je eigen grenzen aan te geven en tegelijk die van anderen te respecteren. De Rots en Water-training leert je soms hard zijn als een rots en soms zacht als water.

Voor wie?
De training is bedoeld voor jongens en meiden (in aparte groepen) van 9 tot 18 jaar die het lastig vinden op een rustige manier voor zichzelf op te komen. Leerlingen van de hoogste klassen van de basisschool kunnen de eerste acht lessen volgen. De andere lessen zijn voor jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan.

Doel
Je krijgt meer zelfvertrouwen en staat daardoor sterker in je schoenen.Je leert beter omgaan met lastige situaties en daarin de goede keuzes te maken. Met Rots en Water leer je je woede en boosheid te beheersen en op een rustige manier voor jezelf op te komen. Je denkt na over wat je wel en niet wilt en hoe je dat duidelijk maakt. Ook leer je de grenzen van anderen te herkennen en te respecteren.

Start: dinsdag 4 februari 2020
Aanvang: 15.00 (duur: ca. 75 minuten)
Aantal bijeenkomsten: 8
Deelname: gratis
Locatie: Rosaschool
Trainers: Francien Degewij en Roy van der Veen
Aanmelden: www.oktamsterdam.nl/trainingen