Home » Alle activiteiten » Parkschoonmaak- bijen editie

Activiteiten

Evenement
Evenement
Groen
Sport & beweging

Op zaterdag 23 oktober vindt er voor de vierde keer een grote parkschoonmaak plaats in het Noorderpark. Met jong en oud gaan we op zoek naar allerlei troep en afval.

We starten om 9.30 uur met een kopje koffie bij Grand Café Noorderpark waarna we in groepen uiteen gaan. Met een volle zak vuilnis krijg je een bon voor een ijsje bij IJskoud de Beste en vieren we dat het park weer schoon en winterklaar is.

Speciaal voor deze editie krijgen we bezoek van Ko Veltman, imker op de Schaaptuin Heggerankweg en voormalig medewerker van de vlindertuin in Artis. Hij‘zoemt’ met ons in op Bijenhotels. Dit na aanleiding van het buurtinitiatief van Margot Hanegraaf om er zes in Noord te plaatsen, waarvan twee in het Noorderpark.
In zijn presentatie zal Ko laten zien hoe belangrijk het is om insectenhotels in jouw tuin te plaatsen en te zorgen voor voldoende bloemen zodat de bijen, vlinders en andere insecten een plek hebben om te leven en dat er voldoende eten voor ze is.

Daarna is er de mogelijkheid om mee te doen aan het Work-out programma van Arthur van het Beweegteam om troep op te pikken langs de Kwiekroute. Deze is in het park aangelegd om op een kalme manier fit te blijven met oefeningen aan de hand van parkmeubilair. Vandaag wordt het programma iets pittiger. Natuurlijk kun je ook kiezen om het park op eigen houtje in te gaan en je zak te vullen met zwerfvuil.

Aanmelden: Via goedidee@noorderpark.nl of Facebook, voor materiaal wordt gezorgd. Neem eventueel wel je eigen lunch mee.
Inloop: 09:30 uur met koffie (gratis) bij het Noorderparkbad.
Presentatie Ko: 09:45 uur
Start: 10:00 uur

Suprise! Bij het inleveren van je volle vuilniszak krijg je een bon voor een ijsje bij IJskoud de Beste: van 12.00-13.00 uur