Home » Alle activiteiten » Overbruggen / Fringe Festival (2 t/m 11 sep)

Activiteiten

Cultuur
Cultuur

Van 1 t/m 11 september vindt het Fringe Festival weer in Amsterdam plaats, met dit jaar een bijzondere theaterbelevenis in het Noorderpark. In de voorstelling Over/bruggen worden acteurs, buurtbewoners en de verhipping van Amsterdam Noord met een flinke knipoog door elkaar gemixt.

Over/bruggen is een soort Amsterdam Noordse versie van West Side Story. De zangpartijen zijn alleen vervangen door een karaokemachine en de stiekeme romances op de brandtrap verlopen nu via Whatsapp. De voorstelling zal tijdens het Fringe acht keer spelen bij de Tanker en de Gele Pomp in het Noorderpark in Amsterdam Noord. Deze iconische oud-benzinepompen liggen aan weerszijde van de autoweg en worden met elkaar verbonden door twee fietsbruggetjes. Voor de voorstelling dook regiseusse Anne Stoop samen met acteurs en buurtbewoners in de geschiedenis van Noord en ontwikkelde een verhaal over twee groepen uit Amsterdam Noord, die elkaar liever kwijt dan rijk zijn. Deze theatervoorstelling op locatie in het Noorderpark zal exclusief tijdens het Fringe Festival te zien zijn.
Beeld tanker en pomp kleiner

Er wordt acht keer gespeeld: op 2, 3, 4, 9, 10 en 11 september om 19.15 op de zondagen om 16.00.

Kaarten zijn te koop via www.amsterdamfringefestival.nl, bij het Compagnietheater of vanaf een half uur voor aanvang aan de deur. Per voorstelling is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Let op: startpunt is bij de Gele Pomp, Nieuwe Leeuwarderweg 16. Het publiek loopt mee tijdens de show.
De voorstelling is wel rolstoel toegankelijk.

Info/tickets: http://amsterdamfringefestival.nl/programma/overbruggen/