Home » Alle activiteiten » Opening Kwiek Beweegroute

Activiteiten

Sport & beweging
Sport & beweging

De Kwiek Beweegroute wordt geopend op 27 september om 17.00 uur bij het Grand café Noorderpark (naast het zwembad).

Deze Kwiekroute is een actieve wandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van het straat- en parkmeubulair. Door middel van het volgen van tekeningen en pijltjes op het asfalt train je je balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor je lijf! De route is vooral geschikt voor de senioren en minder valide parkbezoekers. De Kwiekroute is geplaatst door de Noorderpark Trust op initiatief van een buurtbewoonster, die het Noorderpark graag wil laten gebruiken voor laagdrempelige beweegactiviteiten. Ontmoeten, werken aan een gezonde leefstijl en optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van het park zijn hierin belangrijk.

De inloop is om 16.45 uur bij het Grand-café, naast het Noorderpark zwembad. Na het optreden van een bekende zanger uit Floradorp volgt het ‘startschot’ om 17:15 bij het informatiebord van de Kwiekroute, 50 meter verderop. De opening vindt tegelijk plaats met de looptraining van Noorderpark in Beweging, die in het kader van de ‘Week van de eenzaamheid’ mensen uitnodigen om een stukje van de Kwiekroute mee te lopen. Tot omstreeks 18.30 kan er nog worden nageborreld bij het Grand-café.

In de toekomst zal de route regelmatig worden ingezet tijdens de trainingen van Noorderpark in Beweging, ook worden er kwiek-clinics georganiseerd. Tijdens de opening zal naast het Stadsdeel ook de provincie Noord-Holland vertegenwoordigd zijn, die samen met het RCOAK en KANS fonds bijdragen aan de Kwiek-route voor het programma Groene Gezonde Leefomgeving.

Lees hier meer informatie over de andere Kwiek Beweegroutes in Nederland.